Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

Consilierul de stat Darius Vâlcov anunță amnistia fiscală pentru toți românii. Mai puțin președintele Iohannis

Consilierul de stat Darius Vâlcov anunță amnistia fiscală pentru toți românii. Mai puțin președintele Iohannis

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat, luni seară, la Antena 3, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor unor companii, el susţinând însă că astfel de lucruri "se fac, nu se discută", scrie News.ro. Amnistia fiscală s-ar putea aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017, aceasta fiind una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din instituție.

Nu putem vorbi momentan de un proiect pe tema amnistiei fiscale. Sunt mai multe idei. Una dintre ele, pe care o luăm în calcul, este ca aceasta să se aplice pentru cei cu datorii la data de 31 decembrie 2017. Se va aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice. Vorbim de circa 100 miliarde lei, din care doar 3 miliarde sunt datorii ale persoanelor fizice. Mare parte din sumă nu mai poate fi recuperată, așa că mai bine să o ștergem. Pe partea de persoane juridice sunt circa 17 miliarde lei care pot fi recuperate, dar în decursul a foarte mulți ani", au spus sursele guvernamentale pentru HotNews.ro.

Situația multor companii de stat reprezintă un alt motiv pentru care se va recurge la amnistie fiscală.

"Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare, în sensul în care se vorbeşte, la capitolul <>, despre restartarea mediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare şi a ceea ce am discutat atunci cu preşedintele Dragnea, da (n.r.-ştergerea datoriilor), dar aceste lucruri se fac şi nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu îşi plătească datoriile şi, mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplăteşti sau să îi bonifici şi pe cei care şi-au plătit corect taxele şi impozitele", a declarat Darius Vâlcov, coordonator al programului de guvernare al PSD, conform News.ro.

El a susţinut că la acest moment datoriile persoanelor fizice şi ale companiilor se ridică la 98 de miliarde de lei, din care mare parte nu se mai recupereză. De asemenea, a subliniat că această măsură, chiar dacă va fi luată, nu poate influenţa cazul preşedintelui Iohannis.

Ministrul finanțelor a declarat deja că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să plătească statului suma de peste 1,2 milioane lei încasată din chiria imobilului din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu, deşi statul nu este încă proprietarul acelui imobil.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finanţelor, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, de instanţa supremă, la opt ani de închhisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă. Judecătorii au dispus şi confiscarea a 6.200.000 lei. DNA a cerut pentru Darius Vâlcov pedeapsa maximă, adică 14 ani de detenţie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Liviu

Acum 4 ani

Tipic sarlatanilor.
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

banii furati, nu se mai pot recupera proiectele mari ale tarii nu se discuta, se fac asta cu banii si tablourile ascunsi in pereti vine sa ne tina predici cum ca e virgin, TUPEU DE BORFAS!!!
Raspunde

Offfffffff.......

Acum 4 ani

Pesede !!!! Bogdane !!! .... Munca, cinstea, corectitudinea, profesionalismul, iubirea de țară sunt pentru proști ???? Pentru ceilalți exista : pesede !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus