Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Ca să nu mai avem pene de curent, Electrica aproape dublează investițiile la Sibiu

Ca să nu mai avem pene de curent, Electrica aproape dublează investițiile la Sibiu

SDEE Transilvania Sud S.A., prin Structura Regională Operațiuni de Rețea Sibiu, anunță creșterea masivă a investițiilor astfel încât timpul petrecut în beznă de sibieni să scadă.

Un raport publicat la începutul acestei veri de Comisia Europeană arată că fiecare consumator de energie electrică din România a stat în beznă, în medie, 563 de minute pe an, din cauza penelor de curent, în perioada 2010-2014. Asta înseamnă că experimentăm, fără să vrem, o medie de nouă pene de curent pe an.

Suntem campioni şi la numărul de avarii, 6,5 de persoană, de trei ori peste medie şi de 13 ori peste Germania.

Conducerea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA, care are peste 188.000 de consumatori casnici în județul Sibiu, promite că lucrurile se vor îmbunătăți semnificativ în perioada următoare. Și alocă sume importante pentru asta. Dacă în 2017 a cheltuit aproximativ 28 de milioane de lei pentru modernizarea echipamentelor, în 2018 au fost alocați pentru investiții aproape 49 de milioane de lei.

Spre exemplu, anul trecut s-au înlocuit ”159 de transformatoare de putere cu transformatoare cu pierderi reduse în vederea reducerii pierderilor din rețelele electrice de distribuție a energiei electrice” și s-a ”îmbunătățit nivelul de tensiune și modernizare în zona Trei Stejari municipiul Sibiu, în valoare de 1,402 mii lei, prin demontarea rețelei aeriene și trecerea în subteran pe o lungime de 3,5 km, precum și construirea un post de transformare de 250 kVA și scoaterea contoarelor la limita de proprietate pentru 226 consumatori monofazați si 20 trifazați”. Datele au fost făcute publice de conducerea companiei într-un raport prezentat în fața Prefecturii Sibiu.

În prezent, sunt în desfășurare lucrări de modernizare a stației de 110/20 KV municipiul Mediaș, în valoare de 8.490 mii lei.

În 2018 ”se vor reabilita peste 60 km de rețea de medie și joasă tensiune din localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Sus, Racovița, Chirpăr, Ghijasa de Sus, Arpașu de Sus, Bogatu Roman, Ștenea, Dârlos, Cașolț, Nou, Avrig, mun. Mediaș si municipiul Sibiu”, promit oficialii companiei.
Alte lucrări de importanță majoră pentru anul în curs se referă la ”reconfigurarea LEA 110 kV, între stațiile de 110/20 kV, Sația Dumbrava și Stația Cisnădie și intrare în buclă, aflate în gestiunea SDEE Transilvania Sud S.A.” și ”înlocuirea transformatoarelor de putere în Stațiile 110/20 kV, Cârțișoara și Agnita”.

SDEE Transilvania Sud S.A. deservește în județul Sibiu 480 de mari consumatori, 13.681 de consumatori mici și peste 188.000 de consumatori mici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Mihai

Acum 4 ani

Bla, bla, bla... La mine in cartier sunt cam 2-3 intreruperi de curent saptamanal...
Raspunde

Liviu

Acum 4 ani

De la zero se dubleaza investitiile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus