Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-4°C

Schimbare pe piața magazinelor de bricolaj din Sibiu: Arabesque ia locul Bricomatului

09 August 2018 17:34

Schimbare pe piața magazinelor de bricolaj din Sibiu: Arabesque ia locul Bricomatului

Spațiul utilizat de fostul magazin Bricomat – afacere din cadrul holdingului Atlassib – a fost închiriat de unul dintre cei mai mari jucători români de pe piața magazinelor de bricolaj.

Magazinul Arabesque Sibiu este în curs de amenajare în spațiul de pe șoseaua Alba Iulia, nr. 1 (în dreptul Zonei industriale vest). Potrivit reprezentanților Arabesque, magazinul ar urma deschis în următoarele două-trei săptămâni. Companie de bricolaj românească, Arabesque este prezentă pe piața din Sibiu de aproximativ doi ani, având un spațiu de vânzare deschis în zona străzii Henri Coandă.

arabesque 2

Noua locație (căci clădirea utilizat de Bricomat a fost închiriată) este un spațiu comercial cu o suprafață de 3.600 de mp, deschis în anul 2002. Bricomat SA este urmașa fostei Baze județene de aprovizionare tehnico-materială (BAJTM) Sibiu, achiziționată de Ilie Carabulea. De altfel, omul de afaceri sibian deține 59,88% din acțiunile Bricomat, alte 24,56% fiind deținute de Carpatica Asig, iar 13,02% - de către Atlassib SRL, potrivit datelor publicate pe Bursa de valori București și aferente anului financiar 2017. An în care SC Bricomat SA a intrat, la cerere, în insolvență, rezultatul financiar al companiei fiind unul negativ: pierderile au reprezentat 237.000 de lei, la o cifră de afaceri de peste 1,8 milioane de lei.

Arabesque este o companie românească înființată la Galați în urmă cu 24 de ani de către omul de afaceri Cezar Rapotan, rețeaua de magazine de bricolaj având puncte de vânzare inclusiv în Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova. În acest moment, în România, Arabesque operează cu 20 de centre comerciale. De anul trecut, o parte din aceste centre comerciale au început a fi rebranduite sub numele de MatHaus.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus