Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Fost candidat la președinția SUA, senatorul american John McCain a murit la 81 de ani

Fost candidat la președinția SUA, senatorul american John McCain a murit la 81 de ani

Senatorul american John McCain, fost candidat la preşedinţia Statelor Unite, a murit la vârsta de 81 de ani, din cauza unei tumori la creier.

McCain s-a retras din viaţa politică în decembrie 2017. A fost senator de şase ori şi desemnat candidat republican la preşedinţia SUA în 2008.

În iulie 2017, fusese diagnosticat cu o tumoare cerebrală agresivă şi a fost supus unui tratament medical, la care a renunţat vineri, informează BBC. Anunţul decesului a fost făcut de către biroul său, printr-un scurt mesaj. „Senatorul John Sidney McCain III a murit la ora 16:28, pe 25 august 2018”, au transmis reprezentanţii biroului său, subliniind că alături de el au fost cei din familie.

John Mc Cain a fost fiu şi nepot de amirali şi a luptat ca pilot de avion în timpul răboiului din Vietnam. A fost doborât şi a petrecut peste cinci ani ca prizonier de război, amintește Mediafax.

Preşedintele Donald Trump şi-a declarat, într-un mesaj pe Twitter, simpatia şi respectul pentru senator şi familia sa. Mesaje au mai fost postate de Sarah Palin, care i-a fost parteneră în campania din 2008, Barack Obama, contracandidatul său în 2008 şi câştigător al alegerilor, precum şi fostul vicepreşedinte Joe Biden.

„John şi cu mine veneam din generaţii diferite, am avut origini complet diferite şi ne-am înfruntat la cel mai înalt nivel al politicii. Dar am împărtăşit, în pofida diferenţelor noastre, o fidelitate faţă de ceva foarte înalt, idealurile pentru care generaţii întregi de americani şi de imigranţi s-au luptat şi s-au sacrificat”, a declarat fostul preşedinte democrat Barack Obama care l-a învins la prezidenţialele din 2008.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus