Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

O altă zonă din Hipodrom I intră în reabilitare. Investiție de 33,4 mil. lei

O altă zonă din Hipodrom I intră în reabilitare. Investiție de 33,4 mil. lei

Modernizarea carosabilului, a trotuarelor, parcărilor, zonelor verzi, a iluminatului și a rețelei de apă-canal. În plus, toate cablurile vor fi mutate în subteran. În ședința Consiliului Local Sibiu de joi, 30 august se va discuta un proiect de hotărâre prin care se solicită aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea unei noi zone de blocuri din cartierul Hipodrom I, în limita străzilor N. Iorga – Luptei – Vasile Milea – Rahovei – Mihai Viteazu. “Anul acesta am finalizat lucrările de modernizare în cartierul Hipodrom II, iar în prezent se lucrează în zona de blocuri din Hipodrom III, Turnișor, Școala de Înot, bulevardul Milea și Gară. De asemenea, am început reamenajarea parcărilor în zona străzii Intrarea Siretului, lucrările urmând să fie finalizate în această toamnă. Următorul cartier care va intra în lucru în anul 2019 este Hipodrom I și cartierul Ștrand”, susține Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Documentația alcătuită pentru acest proiect prevede modernizarea carosabilului, a trotuarelor și a parcărilor, revigorarea zonelor verzi, reamenajarea spațiilor de parcare, modernizarea rețelei de canalizare menajeră și pluvială, precum și a sistemului de iluminat public. De asemenea, se va amenaja tubulatura subterană pentru coborârea cablurilor suspendate.

Valoarea estimată a investiției care rezultă din studiul de fezabilitate este de 33,4 milioane  de lei. După aprobarea proiectului de către Consiliul Local, Primăria Sibiu va realiza proiectul tehnic și va contracta execuția lucrărilor propriu-zise.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

PROST BITBURGER

Acum 5 ani

Ar trebui ca toate cablurile din Orasul ăsta să fie plasate în subteran. Din fiecare cartier
Raspunde

Franzela

Acum 5 ani

si tevele alea galbene de gaz, tare urate sunt
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus