Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Prima întâlnire a galben-albaștrilor cu suporterii – Memorialul Tordai

Prima întâlnire a galben-albaștrilor cu suporterii – Memorialul Tordai

Alături de BC CSU Sibiu, alte patru echipe: U-Banca Transilvania Cluj, CSO Voluntari, CS Târgu Jiu și Khimik Youzhny (Ucraina) se vor duela în cadrul ediției cu numărul zece a Turneului Internațional Memorialul Tordai. În cadrul evenimentului se va acorda, pentru prima dată, bursa „Ilie Mitea”, în memoria celui care a fost, ani la rând, trup și suflet pentru echipa galben-albastră.

Seria partidelor de pregătire în vederea noului sezon continuă pentru BC CSU Sibiu care pleacă astăzi la București unde va participa la un turneu organizat de Federația Română de Baschet. Acolo, echipa sibiană va întâlni miercuri, de la ora 17:00, pe Athletic Constanța, iar joi, de la ora 16:00, pe SCM Craiova. Înainte de întoarcerea acasă, galben-albaștrii se vor opri vineri la Voluntari, pentru un ultim test împotriva împotriva echipei din localitate, de la ora 12:00.

Acestea vor fi ultimele jocuri disputate departe de casă în presezon, urmând ca prima întâlnire din Sala Transilvania să se consume la  la Memorialul Elemer Tordai (20-22 septembrie), un turneu devenit clasic, la care vor lua parte în acest an U-Banca Transilvania Cluj, Khimik Youzhny, CSO Voluntari și CS Târgu Jiu.

„Suntem convinși că întreaga suflare galben-albastră așteaptă cu mare interes Turneul Internațional Memorialul Tordai 2018 pentru a-i vedea pe viu pe jucătorii noștri evoluând pe parchetul Sălii Transilvania. Iată că evenimentul a ajuns la ediția a X-a. Am introdus ca element de noutate „Bursa Ilie Mitea”. Cred că nu există vreun iubitor al baschetului sibian care să nu îl fi cunoscut pe ”Nea Titi”, poate cel mai înflăcărat, devotat și implicat suporter al echipei noastre, un om care a ajutat enorm de mult clubul nostru de-a lungul anilor  și care, din nefericire, de câteva luni nu mai este printre noi. Vrem să îi cinstim memoria an de an și, așa cum a făcut el mereu, să ajutăm un tânăr de perspectivă să prindă aripi. Acestea au fost motivele pentru care am decis să acordăm anual, la Memorial, Bursa Ilie Mitea, unuia dintre tinerii baschetbaliștii sibieni talentați și care credem noi, poate atinge înalta performanță, cu puțin sprijin”, a declarat Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.
Programul meciurilor este următorul:

Joi, 20 septembrie

17:00 Khimik Youzhny vs. CSO Voluntari,

19:00 BC CSU Sibiu vs. U-Banca Transilvania Cluj,

Vineri, 21 septembrie

17:00 U-Banca Transilvania Cluj vs. Khimik Youzhny,

19:00 BC CSU Sibiu vs. CSO Voluntari,

Sâmbătă, 22 septembrie

10:00 CSO Voluntari vs. CS Târgu Jiu,

12:00 BC CSU Sibiu vs Khimik Youzhny,

14:00 Festivitatea de premiere și Acordarea Bursei ”Ilie Mitea” 2018.

De asemenea, în prima zi a Memorialului, trei fotografi sibieni, Ana-Maria Mătușoiu, Adrian Bugariu și Cristi Cojocariu, nelipsiți de la meciurile BC CSU Sibiu, vor vernisa expoziția „Emoții galben-albastre”, în holul de la intrarea principală în Sala Transilvania.  Expoziția, aflată la cea de-a doua ediție, va începe la ora 18:30 și va cuprinde câteva dintre cele reușite fotografii ce surprind emoțiile galben-albastre, trăite în sezonul competițional anterior.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus