Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Zero respect

A trecut o lună și două zile de când România de azi și-a umilit, lovit și gazat proprii cetățeni. O lună și o zi și încă nu s-a întâmplat nimic. Nici un ministru demis, niciun șef din jandarmerie destituit, niciun jandarm arestat sau cel puțin cercetat.

Imediat vor trece trei ani de când România de azi și-a ars de vii 64 de cetățeni într-un club din București. După aproape 3 ani încă nu s-a întâmplat nimic. Au plimbat niște oameni pe la televizor, unii cu cătușe, alții cu gura mare, s-au tras pe linie moartă doi-trei gușteri gen Bănicioiu, care oriunde altundeva în lume ar fi frecat acum buda din celulă cu periuța de dinți, și nu s-a mai întâmplat nimic. După trei ani, scenariul cât pe ce să se repete, în blocul din București făcut scrum. După trei ani, ISU încă nu are suficienți oameni încât să facă inspecții în teren și iau de bun cel li se servește.

Imediat se fac 29 de ani de când România de azi, împreună cu rămășițele celei de ieri, și-a mitraliat mii de cetățeni. 29 de ani și nu s-a întâmplat nimic. De 29 de ani, Ion Iliescu doarme liniștit noapte de noapte, rânjind probabil satisfăcut de cât de bine se descurcă propria-i creație, România noastră de azi.

Tirani și despoți ascunși sub masca democrației își batjocoresc cetățenii. Parlamentul României refuză să creeze o comisie care să cerceteze ce s-a întâmplat acum o lună în Piața Victoriei. Același Parlament se grăbește să creeze o comisie care să cerceteze cine i-a plătit, domne, pe oamenii ăia ca să se așeze toți la coadă la pulane și la gaze. Că au apărut informații în spațiul public, pe sub mustață.

Zero e respectul pe care statul român îl arată propriilor cetățeni. Zero. Și oricât ne-ar plăcea să ne mințim, adevărul este că nu trăim într-o democrație. Dacă am trăit vreodată în democrație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

zzz

Acum 5 ani

Touche
Raspunde

Slobozescu Gigantus

Acum 5 ani

emigrati emigrati emigrati! De dragul vostru, de dragul lor, de dragul tuturor. Pentru ce sa traiesti o viata de batjocura? Nu exista nici un motiv, decat acela ca poate n-ai nici o sansa inafara tarii, dar si asta e spulberata de o sumedenie de exemple ... deci, revin. EMIGRATI EMIGRATI EMIGRATI!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus