Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

VIDEO Asfaltul la găleată, testat de un magazin sibian. Pentru cei care vor să își repare groapa din fața casei

VIDEO Asfaltul la găleată, testat de un magazin sibian. Pentru cei care vor să își repare groapa din fața casei

Un magazin sibian a început să testeze mai multe soluții de “asfaltare instant la volume reduse“. Care soluție se dovedește mai viabilă, aceea urmează a fi menținută pe rafturi, pentru cei care vor avea nevoie de o găleată de asfalt.

Reprezentanții magazinului Unimat au început să testeze, mai întâi, un produs numit Asphaltos, creat de o companie din Grecia. Produsul a fost folosit în curtea magazinului, pentru a repara o defecțiune din betonul parcării. Dacă rezultatele vor fi bune, Asphaltos urmează a fi menținut pe rafturile magazinului, pentru a fi vândut atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. “Vrem să vedem care soluție este mai bună, de aceea o testăm și noi. Va fi pentru cei care au nevoie de cantități mici de asfalt, eventual pentru firmele care au lucrări mici de intervenție“, spun reprezentanții magazinului, pentru Turnul Sfatului.

Acest prim produs pe care îl au în teste este o mixtură asfaltică, vândută la găleată, de câte 25 de kg, mixtura fiind una care se aplică “la rece“. Conform fișei produsului, mixtura “este indicată pentru reparaţii locale ale suprafeţei carosabile din asfalt sau beton. Este caracterizată de o mare flexibilitate, nu fisurează, are o aderenţă foarte bună la suport“. Mixtura respectivă poate fi aplicată, susțin producătorii, în orice condiții climatice (de la -40 de grade Celsius, până la plus 60 de grade Celsius), mai puțin în condiții de ploaie. “Suprafața ce urmează a fi reparată se umple cu materialul respectiv având grijă ca umplutura să depăşească nivelul carosabilului cu 1-2 centimetri. În continuare, materialul se compactează bine cu ajutorul unei lopeți, cu cilindrul compactor sau cu roțile unui autovehicul. Carosabilul poate fi dat imediat în circulație“, susțin producătorii.

Singura problemă pentru sibienii care ar dori să repare gropile din asfaltul străzilor ori trotuarelor ar fi că astfel de intervenții trebuie autorizate, în prealabil, de către administrațiile locale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus