Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

12 bloggeri de food din București au gătit și servit gratuit în Piața Mică din Sibiu (P)

12 bloggeri de food din București au gătit și servit gratuit în Piața Mică din Sibiu (P)

Proiectul Sibiu Food Camp s-a desfășurat în perioada 19-22 septembrie și s-a concretizat în organizarea unei tabere în care 12 bloggeri, veniți din București, au descoperit rețete tradiționale sibiene, au studiat cu minuțiozitate felul în care aceste rețete culinare se prepară, iar apoi în ultima zi de tabără, sâmbătă în Piața Mică din Sibiu, le-au gătit în cadrul unui show culinar.

Timp de trei zile, cei 12 bloggeri au colindat satele din județul Sibiu în căutarea unor mâncăruri autentice, rețete care nu se mai gătesc decât rar în gospodăriile sibienilor. Au învățat secrete din bucătăriile bunicuțelor din Rășinari, Bradu sau Apoldu, au vizitat Palatul Brukenthal de la Avrig și Cetatea Cisnădioara, dar au făcut și o degustare de vinuri în Apoldu de Sus în Cramele Gorgandin. În fiecare seară au gătit în tabără rețetele pe care le-au descoperit peste zi.

food camp (3)

Echipa de implementare a proiectului, membrii Asociației Culturale E-Xplorator, împreună cu partenerii din București, Marian Crăciun și Cristi Dandeș s-au ocupat ca fiecare zi a bloggerilor să fie o provocare, organizând concursuri cu premii, vânătoare de rețete, surprize și cadouri. Marian Crăciun de la The Trends.ro ne-a declarat că “au fost selectați ziariști foarte cunoscuți din mediul online, care au fost încântați să vină la Sibiu să învețe rețete noi și în același timp, prin postările lor, să promoveze Sibiul și proiectul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.” În cea de a treia zi din tabără, concurenții au avut parte și de o surpriză din partea partenerului Carrefour. În Păltiniș a venit fostul câștigător al Master Chef România, Cristi Ogarcă, cel care le-a pregătit bloggerilor micul dejun și cina de vineri.

food camp (4)

Ziua cea mai importantă a proiectului a fost ziua de sâmbătă, când bloggerii de food, împărțiți în 3 echipe, au aratat că tabăra de la Sibiu a fost un exercițiunu nu doar inedit și interesant ci și util din care au avut de învățat. Fiecare echipă a pregătit în cadrul show-ului culinar câte 3 prearate, o ciorbă, un fel principal și un desert, pe care de-au oferit gratuit sibienilor și turiștilor care au luat parte la eveniment.

Așa cum ne-a declarat Ioana Curta, președintele Asociației Culturale E-Xplorator Sibiu “cei 12 bloggeri de food din București au fost foarte entuziasmați atât de rețetele culinare, din zona Sibiului, pe care le-au descoperit cât și de locurile frumoase pe care le-au vizitat. A fost și pentru noi o experiență inedită, festivalul fiind la prima ediție, să vedem că acești bloggeri s-au descurcat atât de bine, reușind să gătească peste 1000 de porții de mâncare, să servească și să intre în rolul unor bucătari profesioniști, demonstrând că unde este pasiune, nu există granițe.”

Proiectul a fost cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda culturală și s-a bucurat de parteneri de încredere ca Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu care, așa cum ne precizează Teodor Boantă,  “a pus la dispoziție Centrul de Perfecționare și Cercetare de la Păltiniș, locul unde a fost tabăra generală  a bloggerilor bucureșteni. În acest fel au putut exersa  efectiv rețetele pe care le-au cules din județul Sibiu, rețete pe care din păcate nu le mai găsim în restaurante, dar ne-ar face plăcere să le readucem.”

food camp (7)

Proiectul Sibiu Food Camp a fost un proiect reușit care, prin acțiunile pe care le-a desfășurat, a contribuit la promovarea Sibiului și a proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, nu doar la nivel local ci și la nivel național, postările din mediul online bucurându-se de o mare apreciere.

Sibiu Food Camp este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală.

food camp (5) food camp (1) food camp (2) food camp (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus