Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Gabriel  Florea, ALDE Sibiu: Prin Legea off-shore, România devine furnizor real de energie în Europa

Gabriel  Florea, ALDE Sibiu: Prin Legea off-shore, România devine furnizor real de energie în Europa

Președintele ALDE Sibiu, Gabriel Florea, susține într-un comunicat de presă că este absolut necesar să se adopte Legea off-shore, explicând că prin aceasta, România va obține mai mult de jumătatea din valoarea veniturilor obținute din foraje. ”Prin legea offshore și prin extragerea gazelor  de pe platforma maritimă, România devine furnizor real de energie pentru Europa și asta sporește importanța și prestigiul României. ALDE a expus un punct de vedere cu privire la completarea legii cu deducerea costurilor  de operare  ce aveau in vedere descoperirea  si  explorarea zăcămintelor, de asemenea  ALDE  consideră ca legea nu trebuie sa introducă un tratament special pentru investițiile pe platforma maritimă, ci să se conformeze legii petrolului. Adică, perioada în care contractul este valabil pe o perioadă de 30 de ani se poate prelungi doar o singură dată pe o perioadă de 15 ani și nu în formula venită din Senat, care prevede prelungiri succesive fără să se facă nicio menționare expresă”, susține Gabriel Florea.

Liderul ALDE spune că având in vedere plafonul de deductibilitate, s-a convenit introducerea și costurilor inițiale în costurile de deductibilități, păstrând însă plafonul de 60% din limita veniturilor suplimentare. ”Evaluările noastre arată ca în această formulă, statul român câștigă mai mult de jumătate din ceea ce se obține. Astfel, dorim sa înlăturăm suspiciunile că legea dezavantajează statul român”, mai spune președintele ALDE Sibiu.

Limitarea venitului minim garantat

Liderul ALDE a salutat de asemenea modificarea Legii 416/2018, care vizează introducerea unor limitări în privința beneficiarilor venitului minim garantat. ”Este o inițiativă legislativă concretizată  a colegului nostru, deputatul Alexandru Băișanu, care face referire la persoanele care sunt apte de muncă și primesc venitul minim garantat.  Prin această lege  au dreptul  să refuze o singură data oferta unui  loc de muncă, după acest refuz nu mai primesc venitul minim garantat. Aceasta inițiativă a fost luată ținând cont de criza de forță de muncă existentă pe piață și de faptul ca nu este normal ca persoane  care sunt apte de muncă să beneficieze de acest venit minim garantat”, a mai arătat Florea.

Se cere prelungirea termenului pentru casele de marcat

Din acest an, operatorii economici urmează să folosească numai aparate de marcat cu jurnal electronic  racordate la sistemul ANAF, urmărindu-se astfel reducerea evaziunii fiscale. ”În acest sens, ALDE va transmite o solicitare Guvernului României sa prelungească termenul obligativității înlocuirii caselor de marcat cu rola jurnal, cu aparate  de marcat cu jurnal electronic, pană la data când MFP/ANAF vor fi dotate tehnic și logistic pentru implementarea acestui sistem. Considerăm că este o perioada de răgaz  necesară atât pentru administrarea acestei legi, cât și pentru întreprinderile mici și mijlocii”, mai spune președintele ALDE Sibiu.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Andrei

Acum 3 ani

Foarte de acord cu ce spune domnul Florea. Vrem mai mulți oameni ca el!
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

altfel spus strainii de fura cum nu se poate mai bine... in loc sa facem si noi ca alte tari sa ne vindem scump rezervele si sa controlam ce anume se extrage si se vinde
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus