De astăzi, în Piața Habermann miroase a litoral. Taverna Racilor din Herăstrău a ajuns în zona centrală a Sibiului cu raci și numeroase preparate din fructe de mare, gătite ca la ele acasă, în cadrul Festivalului Racilor și Fructelor de Mare . Creveți, scoici în vin, calamari, raci fierți și caracatițe vor fi gătite timp de 5 zile, așadar trecătorii vor avea ocazia să își satisfacă poftele până duminică inclusiv.
Primul festival dedicat peștelui și fructelor de mare din Sibiu își pne astăzi corturile în Piața Habermann. Bucătarii au început să și gătească, așa că se găsesc deja majoritatea preparatelor.
Parfumul lor se simte încă din parcarea teatrului.
„Nu cred că a mai fost așa ceva până la Sibiu. Ne aflăm aici datorită unui tur culinar pe care îl facem cu restaurantul nostru. Am început turul acum 3 luni, iar Sibiul este ultimul oraș pe acest an. Venim să gătim și să facem cunoscut gustul fructelor de mare. Am venit cu scoici, creveți, raci, paella, midii, homari, un spectacol culinar și inedit pentru România și gastronomia fructelor de mare. În prag de toamnă târzie, avem un soare care ne ajută să renaștem sentimentul văratic în toți clienții noștri”, spune Paul Niculau, administratorul Tavernei Racilor.

Încă înainte ca festivalul să își fi deschis oficial porțile, trecătorii s-au apropiat de tarabe și au făcut poze, au gustat din preparate și au promis că se vor întoarce și zilele următoare.
„Arată foarte bine. Deocamdată ne-am rezumat la a face poze, trimitem și prietenilor și zilele următoare venim cu siguranță să gustăm”, au spus două prietene, încântate de ce au găsit la festival.„Eu sunt amatoare de fructe de mare, așa că locul este perfect pentru mine. Deocamdată mă opresc la o porție de scoici în vin și voi vedea pe parcurs de mai aleg. Sunt foarte bune, așa că bănuiesc că și restul preparatelor vor fi pe măsură”, a spus o trecătoare.

Prețurile pornesc de la 3.5 lei un rac, 30 de lei o porție de midii în sos de vin și usturoi sau scoici pane, 35 de lei o porție de mix de fructe de mare și pot ajunge până la 100 de lei atunci când vine vorba de homari.
Organizat de Taverna Racilor din Herăstrău, „Festivalul Racilor și Fructelor de mare” se deschide la ora 14:00 și dureazăa până târziu în noapte. Intrarea este liberă.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Festivalul Racilor , Paul Niculau , Taverna Racilor , Tavernei Racilor , Festivalului Racilor , Piața Habermann
Vizualizari: 9528
Ultimele comentarii
Acum 17 minute
Mariana Deacu
Acum 21 minute
BittDanman
Acum 22 minute
Gheo Poplaceanul
Acum 26 minute
Gheo Poplaceanul
Acum 32 minute
Gabi