Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekend-ul acesta vedem unele din cele mai bune filme documentare, la Astra Film Festival. De asemenea, suntem așteptați la câteva evenimente gastronomice, iar copiii au distracția garantată la Dome în Piața Mare. Rubrică susținută de cafeneaua The Refresh.the-refresh-logo-1512565165

 

 

Vineri, 19 octombrie

De la amiază și până târziu în noapte, amatorii de fructe de mare sunt așteptați la Piața Habermann, la Festivalul racilor și fructelor de mare, unde pot degusta diferite mâncăruri, la prețuri care pornesc de la 30 și ajung până la 100 de lei. Mai multe detalii găsiți AICI

festival raci si fructe de mare (9)

Astra Film Festival continuă până duminică inclusiv, cu spectacole programate în mai multe locații din Sibiu. Consultați programul pe site-ul oficial al festivalului.

De la ora 22:00, în Imperium Live se cântă Folk. Florin Thomits este artistul care va susține concertul din această seară, pe Nicolae Bălcescu, nr.24. Rezervări se pot face la numerele de telefon 0369 454 690 / 0745.391.481.

folk night

Sâmbătă, 20 octombrie

Mâine dimineață, conform tradiției, copiii sunt așteptați la orele 10:00 și 12:00, la atelierele de creație. Ca de obicei, atelierele au loc la Teatrul pentru Copii și Tineret Gong.

Tot la Gong, de la ora 11:00, micuții sunt așteptați la „Gagaga și alții ca el”, un spectacol educativ ce reunește mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fiecare acțiune are și o reacțiune cu consecințe pe măsură. Spectacolul este unul interactiv, copiii având posibilitatea să se implice direct în desfășurarea acestuia. Acesția aplică „amenzi”, cântă alături de personaje și le răsplătesc dacă acestea își îndreaptă comportamentul, determinând finalul fericit al poveștii. Prețul unui bilet este de 9 lei.

gagaga gong

Conacul Maria Theresa din Orlat îi invită pe gurmanzi la primul festival culinar organizat în această locație, sâmbătă, de la ora 14:00. Cei care doresc să participe, sunt rugați să confirme la unul din numerele de telefon: 0758023480 / 0746166688

Dansatorii Teatrului de Balet Sibiu se mută la Cisnădie, sâmbătă seara. De la ora 19:00, artiștii prezintă un spectacol ce reuneşte momente atât din cele mai cunoscute balete clasice cum ar fi Baiadera, Corsarul sau Lacul Lebedelor, cât şi coregrafii moderne, originale. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură din Cisnădie.

balet TBS

Duminică, 21 octombrie

Muzeul ASTRA organizează, între orele 10 și 16, evenimentul Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor. De pe Valea Târnavelor, reprezentanții comunității din Valea Viilor, vor prezenta tradițiile din zonă, vor fi prezenți și își vor etala talentul și priceperea dansatorii ansamblului Strugurelul Valea Viilor, care vor pune în scenă dansuri românești, săsești și țigănești, iar vizitatorii se vor bucura și de prezența etnicilor sași, veniți în vizită în sat. Gospodinele își vor primi trecătorii cu preparate tradiționale ca brodenlaven (ciorbă cu carne și cartofi), iahnie de fasole și gogoși. În preajma Târgului de țară, se vor desfășura 2 ateliere meșteșugărești de cusături tradiționale și pictare icoane pe sticlă. De asemenea, grupul vocal al Bisericii ortodoxe din Valea Viilor va cânta pricesne la Biserica din Bezded, în cadrul Sfintei Liturghii.

valea tarnavelor gastronomie

Sibiu Gușterița MTB revine anul acesta cu ediția a treia. Spre deosebire de ceilalți ani, de această dată va fi percepută o taxă pentru participanți, 30 de lei pe site sau 50 de lei la fața locului. Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului. Iată programul:

Sâmbătă 20.10.

15.00 Înscrieri şi preluarea numerelor de concurs

15.30 Şedinţă tehnică

16.00 Tură de recunoaştere

Duminică 21.10

9.00 Înscrieri şi preluarea numerelor de concurs

11.00 Start în faţa Bisericii - Cetate din Guşteriţa

12.30 Sosire în curtea Bisericii - Cetate din Guşteriţa

13.00 Racebrunch cu MyTransylvania

14.00 Kids race sub 14 ani

15.00 Festivitate de premiere şi tombolă

mtb gusterita

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus