Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Dan Barna, la Sibiu: Avocatul Poporului trebuie să demisioneze

Dan Barna, la Sibiu: Avocatul Poporului trebuie să demisioneze

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, trebuie să demisioneze, crede liderul USR, deputatul Dan Barna. Acesta a declarat vineri, la Sibiu, că este în căutarea unei soluții pentru acest lucru împreună cu reperzentanți ai altor partide din opoziție.

„În momentul de față, colegii mei de la departamentul juridic discută cu colegii din celelalte partide din opoziție pentru a vedea cum se paote face asta conform legislației. Instrumentele sunt foarte puține - Avocatul Poporului pare mai dificil de demis decât președintele României. Din această perspectivă n-am dat informații detaliate, pentru că așteptăm să găsim o variantă funcțională, care să meargă. De ce? Pentru că alatăieri am fost cu colegii mei parlamentari la Avocatul Poporului, pentru  a depune o solicitare de a ataca la Curtea Constituțională OUG privind legile justiției. Ni s-a spus că donul Ciorbea a plecat în concediu și a delegat celelalte atribuții, mai uțin atribuția de atac la Curtea Constituțională. Ceea ce este din punctul nostru de vedere o atitudine iresponsabilă - una prin care instituția Avocatului Poporului este confiscată pe nume personal de către Victor Ciorbea. E greu de explicat unei țări că Avocatul Poporului lipsește 2 săptămâni și în acest timp România nu are un avocat al poporului, pentru că dl Ciorbea a refuzat să-și delege această atribuție, deși legea îi cerea în mod expres să facă lucrul acesta. Este un lucru care îl descalifică moral pentru instituția pe care o reprezintă și considerăm că ar trebui să fie demis” - a declarat Dan Bana.
Acesta a precizat, totodată, că a-i cere lui Victor Ciorbea să demisioneze pare „o glumă amară”: „Dl Ciorbea a dovedit prin atitudinea sa că este atât de aliniat guvernării PSD-ALDE”.

Pe 15 octombrie Guvernul a adoptat OUG privind legile justiției. Decizia poate fi atacată la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului, acesta însă se află în concediu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

kokos

Acum 4 ani

Cum sa-si dea demisia licheaua asta si sa piarda 13000 euro/luna cat castiga din salariu si pensia speciala?De unde mai plateste rata la banca pentru viloiul pe care si l-a facut?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus