Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
8°C

Câți profesori sunt în școlile din Sibiu și ce salarii au

Câți profesori sunt în școlile din Sibiu și ce salarii au

În școlile din județul Sibiu nu există o criză de profesori, cel puțin asta spune Inspectoratul Școlar Județean. Anul școlar a început cu toate locurile ocupate.

Situația profesorilor din învățământul românesc este o temă care reprezintă, periodic, un subiect de discuție: fie în contextul unor legi adoptate privind salariile acestora, fie câte un deputat își amintește de ei sau este sesizat cu privire la o problemă. Spre exemplu, în luna mai deputatul Eugen Tomac l-a întrebat pe ministrul Educației Naționale despre asigurările sociale oprite de la profesori în unele școli, contribuții care nu ar fi ajuns nici  în bugetul de stat. La rândul său, parlamentarul Angel Tîlvăr a sesizat ministerul cu privire la lipsa acută de profesori de limbăengleză în mediul rural.

Se pare că în județul Sibiu situația privind numărul profesorilor din învățământul preuniversitar nu este rea. Potrivit datelor transmise de IȘJ Sibiu pentru Turnul Sfatului, numărul cadrelor didactice la începutul anului școlar 2018-2019 a fost de 4.591 la nivelul județului. Dintre aceștia, cei mai mulți activează în școlile din municipiul Sibiu - 1.773.

„Posturile sunt ocupate integral în momentul de față. Eventualele locuri ce se eliberează pe parcursul anului școlar se ocupă de către unitățile de învățământ prin apelarea la cadrele didactice pensionare sau a personalului necalificat”, a explicat IȘJ Sibiu cum se soluționează eventualele cazuri de lipsă de profesori care pot apărea.

În ceea ce privește salariile acestora, suma depășește 5.000 de lei, dar este vorba despre salariul brut. Mai exact, salariul mediu brut pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar din Sibiu a fost de 5.772, 7 lei în luna ianuarie 2018, conform datelor IȘJ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

profu

Acum 4 ani

Da, daca aduni salariul unui professor cu definitivat si cu 5 ani vechime cu al unui professor cu gradul I si 20 de ani vechime... Alta problema. Si in scolile din Sibiu activeaza pensionari pe posture care ar putea fi ocupate de un professor care n-are nici salariu, nici pensie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus