Sâmbătă,
15.08.2020
Innorat
Acum
19°C

Techsylvania şi Continental aduc la Sibiu – CODIAX – un eveniment dedicat deep tech din Europa de Est

03 Noiembrie 2018 10:06

Techsylvania şi Continental aduc la Sibiu – CODIAX – un eveniment dedicat deep tech din Europa de Est

Sâmbătă, 17 noiembrie - Codiax, evenimentul cheie dedicat tehnologiilor viitorului transformă Sibiul într-un hub deep tech al Europei de Est pentru al doilea an consecutiv.  Cornel Amariei, Head of Innovation în cadrul Continental Sibiu și unul dintre cei mai de succes tineri inventatori ai României și  Michael Schwarz, Head of Industrie 4.0, CBS and Industrialization SCM Operations la Continental, alături de speakeri internaționali vor explora impactul noilor tehnologii precum inteligența artificială, IoT sau Industry 4.0 asupra companiilor și a produselor din domeniul IT și automotive.  Evenimentul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 9:00, la Hotel Ramada.

Dedicat  dezvoltatorilor de software, profesioniștilor și pasionaților de tehnologie, Codiax Sibiu are misiunea de a realiza un transfer de cunoștințe între speakerii internaționali, lideri în domeniul deep tech și cei participanti la eveniment. Prezentări, dar și sesiuni tehnice se află pe agenda evenimentului aflat la a doua ediție.

Retailerul online Amazon, cel mai mare din lume, este un pionier în dezvoltarea de servicii bazate pe inteligenţa artificială, iar în cadrul Codiax Sibiu participanţii vor putea afla direct de la Julien Simon, Principal Technical Evangelist în cadrul companiei americane, secretele, dar şi planurile de viitor ale gigantului evaluat la 862 de miliarde de dolari.

Ce schimbări aduc noile tehnologii vor descifra în cadrul Codiax Sibiu și Sander Dieleman, cercetător în cadrul DeepMind, divizia de inteligenţă artificială a Google, achiziţionată cu 400 de milioane de dolari în 2014, dar și Enzo Fenoglio, Data Scientist la Cisco, celebra companie americană de rețelistică.

Pe scena Codiax Sibiu va urca și unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa, Cornel Amariei, Head of Innovation în cadrul Continental Sibiu. Tânărul a ales să se alăture companiei Continental Sibiu, unde conduce proiecte inovative pentru industria automotive, dar și pentru un viitor mai bun pentru viața persoanelor cu handicap.

De la procesul de producție și până la infrastructura de livrare, fabricile vor deveni smart și o dată cu ele și logistica din spatele fiecărui produs care părăsește linia de asamblare. Michael Schwarz, Head of Industrie 4.0, CBS and Industrialization SCM Operations la Continental va analiza din perspectiva conceptului Industry 4.0, unitățile de producție ale viitorului, dar și influența sa asupra lanțului de aprovizionare.

„Continental Sibiu se alătură ca partener principal, pentru al doilea an consecutiv, celui mai mare eveniment deep tech din Europa de Est – Codiax, organizat de Techsylvania. La baza acestui parteneriat există multiple motive care sunt strâns legate de faptul ca Sibiul a devenit un important centru de dezvoltare și cercetare a tehnologiei de vârf, precum și faptul că există un apetit ascendent al publicului tehnic pentru astfel de evenimente. După o experiență reușită în 2017, anul acesta evenimentul va avea un panel extins de invitați, iar subiectele care urmează a fi dezbătute sunt de maximă actualitate: inteligenţa artificială, realitatea virtuală, tehnologii 3D, blockchain, IoT şi Industry 4.0“ a declarat Liviu Bălan – Head of R&D Sibiu.

Pentru a participa la eveniment vă puteți înscrie aici: https://techsylvania.typeform.com/to/s7LR6U

Codiax Sibiu este powered by Continental. Compania este între primii cinci furnizori ai industriei auto din lume, iar din 2004 și până în prezent Continental a investit la Sibiu peste 320 de milioane de euro. Aici sunt fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unități electronice de control. Continental Sibiu are peste 4.000 de angajați, toți lucrând pentru a oferi o mobilitate inteligentă și conectată – și o fac sigură, uşor de utilizat, durabilă și curată. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Despre Codiax

Prima ediție a Codiax , eveniment organizat la Cluj-Napoca și Sibiu,  de echipa Techsylvania, a avut loc în 2017. În cele trei zile (16 și 17 noiembrie la Cluj-Napoca și 18 noiembrie la Sibiu) peste 400 de oameni au participat atât la sesiunile  practice, cât și la prezentările conferinței.

Printre cei care au urcat pe scena Codiax în 2017 se află Dr. Alexey Ershov, Vice President at IBM Watson Internet of Things, Vlad Lata, CTO & Co-Founder at KONUX sau Mario Alemi, Scientist at GetJenny, Dinu-Tudor Gruian, Head of Test Technologies at Continental Automotive Group,Virginia Dignum, Associate professor on Social Artificial Intelligence at TU Delft și Sergii Kharagorgiiev, Chief Computer Vision Engineer at Starship Technologies.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus