Locuitorii din Cartierul Arhitecților amenință Primăria Sibiu cu protest în Piața Mare, dacă solicitările în ceea ce privește introducerea transportului în comun nu sunt ascultate și aplicate.
După ce au trimis petiții către Primăria Sibiu și Consiliul Județean, au căutat soluții pentru fluidizarea traficului și au organizat un protest în fața Primăriei Cisnădie, locuitorii din Cartierul Arhitecților amenință acum cu un protest în fața Primăriei Sibiu. Potrivit acestora, nemulțumirea pornește din cauza faptului că primarul Sibiului, Astrid Fodor, nu ar dori să ofere ajutor locuitorilor din Cisnădie, cu toate că sondajele arată că 99% dintre aceștia lucrează în orașul Sibiu.
Lucian Hunyadi, reprezentant al comunității de sibieni care locuiesc în Cartierul Arhitecților de pe Calea Cisnădiei, spune că totul a început acum aproape 2 ani, cu mai multe petiții. Răspunsurile primite nu i-au satisfăcut pe locuitori, motiv pentru care au ajuns să protesteze la Primăria Cisnădie.
http://www.turnulsfatului.ro/2018/01/24/video-foto-primarul-la-protestul-locuitorilor-din-cisnadie-dati-constructorii-judecata/
De aici au primit promisiuni și câteva fapte - au fost cumpărate 4 stații de autobuz. Dar autobuzele pe traseu tot nu au fost puse.
„La Primăria Cisnădie a avut deja loc un protest la începutul acestui an, cam prin ianuarie. Domnul primar Huja, cu care am avut ceva întâlniri încă din septembrie 2018, ne-a promis mai multe lucruri și ne-a rugat să îi lăsăm răgaz până anul acesta în mai. Omul a cumpărat 4 stații de autobuz, a montat una ca să băgăm așa un ghimpe Primăriei Sibiu...chiar dacă nu există încă autobuz. Noi suntem conștienți de faptul că dacă Primăria Cisnădie vrea să bage autobuz, va băga din cartierul Arhitecților până în centrul orașului Cisnădie, nicidecum spre Sibiu”, spune Lucian.Soluții există. Dar cine să le implementeze?
Se pare că soluții pentru introducerea transportului în comun de pe Calea Cisnădiei spre Sibiu ar exista. Deschidere prea mare din partea municipalității...mai puțin.
„Am înțeles că soluții tehnice pentru transport de la noi spre Sibiu există, dar totul depinde de Consiliul Local Sibiu. Am făcut cerere de intrare în audiență cu doamna primar Fodor la începutul anului și nu ne-au băgat deloc în seamă. Ne lovim constant de sintagma „sibienii noștri” de care s-a legat și doamna Fodor. Ce nu înțeleg dânșii este că acești oameni care locuiesc în Cartierul Arhitecților lucrează majoritatea în Sibiu. După apariția Zonei Industriale Vest, s-au creat multe locuri de muncă, venind la Sibiu foarte mulți oameni și din alte zone ale țării. Acești noi locuitori s-au orientat spre zone unde se construiesc apartamente noi – Calea Cisnădiei și Șelimbăr. Noi am făcut un sondaj în Cartierul Arhitecților, pe 800 de familii. Din aceste 800 de familii, doar 8 au spus că lucrează în Cisnădie. Restul locuitorilor sunt angajați în Sibiu. În condițiile în care peste 99% din locuitorii din Cartierul Arhitecților lucrează în Sibiu, susțin economia Sibiului, cheltuie bani pe diverse lucruri în Sibiu, nu se cade ca noi să avem măcar acces la transport în comun?”, spune acesta.Răspunsurile Primăriei Sibiu: se va discuta în 2019. Ba în 2021. Ba în 2023.
Răspunsurile primite de la municipalitatea sibiană par a fi tot mai sfidătoare, spun reprezentanții cartierului Arhitecților. De la un termen stabilit la un altul, promisiunile de luare în calcul a unor soluții la problema ridicată se duc, se pare, tot mai departe în timp.
„Ni se pare o sfidare răspunsul primit de la Primăria Sibiu. Toată lumea știe de relația conflictuală din cele două primării – Cisnădie și Sibiu. Noi considerăm că această războială se răsfrânge asupra noastră. Trebuie să se întâlnească, să discute, să dezbată și să găsească soluții, nu să se răzbune pe noi. Prima dată am primit termen 2019, apoi 2021, acum 2023. Nu este în regulă să ne tot lase de pe un termen pe altul, de la o petiție la alta. Suntem conștienți că ultima soluție este să protestăm direct în Piața Mare din Sibiu. Ar putea fi declanșată și o presiune inversă, din partea angajatorilor din Sibiu – dacă locuitorii din Cartierul Arhitecților nu ar merge o săptămână la muncă?”
Ultimul răspuns transmis de municipalitate le sugerează, ca soluție pentru fluidizarea traficului pe Calea Cisnădiei – utilizarea bicicletei ca soluție alternativă, propunere inclusă și în planul de mobilitate elaborat de Primăria Sibiu. Atașăm mai jos răspunsul:
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Astrid Fodor , Piata Mare , Primăria Sibiu , Primăria Cisnădie , Calea Cisnadiei , Cartierul Arhitecților , Consiliul Local Sibiu , Consiliul Județean , Primăriei Sibiu , Zonei Industriale Vest , Lucian Hunyadi , Primăriei Cisnădie , La Primăria Cisnădie , Răspunsurile Primăriei Sibiu
Vizualizari: 12121
Ultimele comentarii
Acum 17 ore
Satuldeprosti
Acum 17 ore
Sibian
Acum 18 ore
Lidia blajan
Acum 19 ore
Marius
Acum 19 ore
Asen