Marcin Pater Trio, din Polonia, a câștigat Marele premiu al Sibiu Jazz Competition și vor reveni la Sibiu anul viitor, în mai, pentru a concerta în cadrul ediției cu numărul 49 a Sibiu Jazz Festival. Timp de două zile iubitorii jazzului au avut parte de opt reprezentații de excepție ale formatiilor participante la Sibiu Jazz Competition 2018. Sosiți la Sibiu din toate coțurile lumii, tinerii jazziști au încântat auditoriul cu recitaluri pline de originalitate.
Sute de iubitori de jazz au acceptat invitația organizatorilor Sibiu JAZZ Competition și au umplut la refuz Sala Thalia, în cele două zile de competiție. Alegerea lor s-a dovedit extrem de inspirată, la fel ca și recitalurile pline de savoare și originalitate ale concurenților. Misiunea juriului nu a fost deloc usoară, tinerii jazziști dovedindu-și talentul pe scena Sălii Thalia.
• Marele Premiu al Sibiu Jazz Competition a fost acordat celor de la Marcin Pater Trio (Polonia) și însumează 1500 de euro și invitația de a participa anul viitor, la Sibiu Jazz Festival, cel mai longeviv festival de gen, de la noi din țară. Marcin Pater Trio (Polonia) este formată din Marcin Pater – Vibrafon, Mateusz Szewczyk – Contrabas, și Adam Wazdjik – Tobe. Trio-ul a luat ființă la Academia de Muzică din Katowice. Liderul grupului, Marcin Pater a absolvit cu onoruri Acandemia în 2017. După ce a concertat în diverse formații, a decis să creeze propriul său trio. Muzica formației Marcin Pater Trio este un melanj de melodii emotionale, cu armonie simplă și motive ritmice elaborate. Sunt trei prieteni atât pe scenă cât și în afara ei. Formația se diferențiază prin sound-ul vibrafonului a cărui armonie garantează o prospețime în compeziția muzicală.
• Premiul special al juriului, în valoare de 500 de euro, a fost acordat formației Vittorio Esposito Trio feat. Gabriel Marciano (Italia). • Cel mai bun instrumentist a fost desemnat Stefano Proietti, pianistul formației Blewitt (Italia) • Jazziștii polonezi de la Marcin Pater Trio au câștigat premiul și pentru cea mai bună compoziție, pentru piesa ”Take Down”, dar și cea mai bună formație.
Accesul la concertele din cadrul Sibiu Jazz Competition a fost liber și toate reprezentațiile au fost transmise LIVE atât pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival https://www.facebook.com/sibiujazz/, cât şi pe site-ul oficial www.sibiujazz.ro. În cele două zile de competiție, evenimentul a înregistrat peste 10.000 de vizializări doar pe pagina de Facebook a evenimentului, la care se adaugă alte peste 51.000 de vizualizări de pe paginile partenerilor nostri. Evenimentul ”Sibiu Jazz Competition” a fost urmărit atât din România, cât și din Italia, Germania, Rusia, Lituania, Polonia, Urcraina, Argentina, Statele Unite ale Americii și Letonia.
Sibiu Jazz Competition 2018 este un proiect cultural organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, realizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu. Parteneri: Aria, Ambient, Iony Group, Hermania, Sobis.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Sala Thalia , Consiliul Judetean Sibiu , Stat Sibiu , Statele Unite , Sibiu Jazz Festival , Studenţilor Sibiu , Consiliul Local Sibiu , Sălii Thalia , Marele Premiu , Primăria Municipiului Sibiu , Gabriel Marciano , Marcin Pater Trio , Vittorio Esposito Trio , Adam Wazdjik , Facebook Sibiu Jazz Festival , Iony Group , Fundația Sibiu Jazz Festival , Mateusz Szewczyk , Stefano Proietti , Take Down , Sibiu Jazz Competition
Vizualizari: 760
Ultimele comentarii
Acum 12 minute
IR
Acum 19 minute
Eva
Acum 25 minute
Robert
Acum 50 minute
Sibian
Acum 52 minute
Emil