Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Mesajele sibienilor, tipărite pe un banner din centrul orașului. “Tu ce-i urezi României de ziua ei?“

Mesajele sibienilor, tipărite pe un banner din centrul orașului. “Tu ce-i urezi României de ziua ei?“

Autoritățile județene îndeamnă sibienii să le transmită urările pe care le-ar face României cu ocazia Zilei naționale. “Cele mai frumoase“ mesaje urmează să fie tipărite pe un banner care va fi amplasat în centrul municipiului Sibiu.

Campania de strângere de mesaje cu ocazia Zilei naționale a României este adresată în special unităților de învățământ, organizațiilor de tineret și artiștilor, dar reprezentanții Consiliului Județean Sibiu așteaptă reacții și din partea “publicului larg“. “Cele mai frumoase urări, însoțite de numele și vârsta autorului, vor fi transpuse pe un banner ce va fi amplasat în zona centrală a orașului, pe traseul festivităților de 1 Decembrie“, anunță reprezentanții CJ Sibiu. Mesajele pot fi transmise în atenția reprezentanților CJ Sibiu fie prin intermediul e-mailului ([email protected]), fie prin intermediul Facebook (www.facebook.com/cjsibiu/), fie în format tipărit, la Centru de Informare pentru Cetățeni (str. General Magheru,, nr. 14 A). Termenul limită de transmitere a mesajelor este ziua de 23 noiembrie. „Ne-am gândit la o acțiune prin care să facem auzită vocea sibienilor, pentru că 1 Decembrie e și despre viitorul nostru comun, nu doar despre trecut. În dezvoltarea României ca stat modern, Sibiul a jucat un rol central încă dinainte de 1918 și continuă să inspire întreaga țară și să încurajeze destinul european al României”, declară declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Hora Unirii, în Piața Mare

Pregătirile pentru celebrarea Zilei naționale în cursul acestui an au început din septembrie, susțin autoritățile județene. Pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire, autoritățile plănuiesc depuneri de coroane la Biserica dintre Brazi, dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida Voevod și ceremonia de depuneri de coroane în Parcul Astra. “Unul dintre cele mai așteptate momente de către sibieni, mai ales de către copii, va fi ceremonialul militar desfășurat pe bulevardul Corneliu Coposu care va include defilarea trupelor și a tehnicii și se va încheia cu Hora Unirii, în Piața Unirii“, mai anunță reprezentanții CJ Sibiu. Ca în fiecare an, la Sala Transilvania va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric ”Cindrelul Junii-Sibiului”, iar Filarmonica de Stat Sibiu invită sibienii la un concert simfonic dedicat zilei de 1 Decembrie. Printre momentele pregătite pentru Ziua Națională intră și proiecția filmului “Drumul Regelui“, semnat de Dumitru Budrala, la Centrul Cultural “Ion Besoiu”. Punctul final al manifestărilor de 1 Decembrie îl va reprezenta retragerea cu torțe, organizată de militarii din diferitele structuri sibiene ale sistemului național de apărare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ileana

Acum 5 ani

Unde este bannerul, in ce zona a centrului? Nu l-a gasit...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus