Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

25 de ani de SMURD Sibiu vor fi celebrați în weekend, la Sala Thalia

25 de ani de SMURD Sibiu vor fi celebrați în weekend, la Sala Thalia

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare  la Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu organizează Gala SMURD Sibiu, pe 2 decembrie, începând cu ora 18:00, la Sala Thalia.  

În prezența oficialităților și a comenzii inspectoratului, a medicilor, a paramedicilor și a voluntarilor SMURD, precum și a cadrelor inspectoratului, vor fi acordate diplome, plachete și distincții, în vederea recunoașterii celor care au contribuit la funcționarea și evoluția serviciului mobil de urgență, aflat în subordinea ISU Sibiu.

În cei 25 ani de existenţă, echipajele SMURD au participat la un număr de aproape 100.000 de solicitări de situaţii de urgenţă. Echipajele SMURD intervin în prezent, în sprijinul cetățenilor, la nenumărate tipuri de situații de urgență: incendii, explozii, arsuri, avarii tehnologice şi chimice, intoxicaţii cu produşi de ardere, gaze sau substanţe toxice, accidente (de muncă, feroviare, aeriene, rutiere  sau casnice), încarcerări în spaţiu limitat, căderi de la înălţime, electrocutări, tăierea sau ruperea unor segmente anatomice, înec, strangulări, urgenţe cardiovasculare şi neurologice majore etc.

SMURD Sibiu si-a început activitatea la data 1 decembrie 1993, la inițiativa si cu sprijinul domnului dr. Raed Arafat, în urma unei Hotărâri a Consiliului Județean Sibiu, fiind al treilea serviciu de acest fel din țară, toate având un singur scop, asistența medicală de urgență în prespital. La realizarea serviciului, la acea dată, și-au adus contribuția următoarele instituții: Grupul de Pompieri Sibiu, Prefectura Sibiu, Consiliul Județean, Direcția Sanitară, Spitalul Județean, Spitalul Militar, Romtelecom, Facultatea de Medicină Sibiu și Spitalul Clinic Județean Mureș, prin Clinica de ATI.

Pentru eficientizarea activității SMURD Sibiu, s-a încheiat un protocol între ISU Sibiu și Spitalul Clinic Județean Sibiu, prin care SMURD se subordonează din punct de vedere medical secției UPU (Unitatea de Primiri Urgente), cu beneficii de ambele părți, medicii din cadrul UPU și ATI asigurând garda permanentă, iar secția UPU furnizând materialele necesare activității medicale. În același timp, Grupul de Pompieri pune la dispoziție: autospecialele  și asigură întreținerea lor, personalul calificat în activitatea medicală și de descarcerare, spații de cazare și garare pentru personal și ambulanță.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus