Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
1°C

Dancilă anunță o nouă amânare? ”Sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem autostrada Sibiu-Pitești”

Dancilă anunță o nouă amânare? ”Sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem autostrada Sibiu-Pitești”

Premierul României este mult mai pesimist în privința autostrăzii Sibiu-Pitești decât șeful CNAIR, care anunța termene în luna ianuarie 2019.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă de Antena 3, că şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) "pleacă acasă" dacă până pe 31 decembrie nu sunt finalizaţi 100 de kilometri de autostradă.

"Anul acesta, noi trebuie să terminăm 100 de kiloometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful CNAIR trebuie să vină şi să-mi spună: 'Avem cei 100 de kilometri de autostradă'. Dacă zice 'nu-i avem', pleacă acasă. Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie să-l facem", a afirmat Dăncilă.

Premierul a precizat că în ianuarie va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov.

"Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov, avem până acum 18 solicitări. La jumătatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi această autostradă, deci sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi această autostradă. Bineînţeles că analizăm foarte atent ceea ce se întâmplă şi cu celelalte autostrăzi", a spus Dăncilă.

Ea a subliniat că lucrările la autostrăzi sunt monitorizate cu foarte mare atenţie, iar termenele trebuie respectate.

"Ştiu că mai avem unele probleme legate de autorizaţiile de mediu, mai avem la Piteşti - Sibiu două tronsoane unde trebuie să vedem studiile geologice. Ne dorim să realizăm acest lucru şi eu sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem această autostradă, dar, în acelaşi timp, acordăm o mare atenţie legării coridoarelor europene, dar şi pe partea de Moldova, care pentru noi este o prioritate. Vrem să vedem cum realizăm acest lucru, poate chiar combinând fondurile europene cu parteneriatul public- privat", a mai spus Viorica Dăncilă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

luminita

Acum 4 ani

bine bine, cu astia nici in anul 2718
Raspunde

ion

Acum 4 ani

sa ieie un creon si sa traga o Linie lunga si sa scrie 100 de km. si problema este rezolvata.
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 4 ani

Buna ziua! Ce pregatire intelectuala are aceasta duduie care duduie de prostie?
Raspunde

Adancila

Acum 4 ani

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahhahahahahaha Asta e din ciclu ce boacane mai zice marioneta mea, adancila
Raspunde

lol

Acum 4 ani

Iata ca am aflat, in sfarsit, care a fost dorinta d-nei cand a fost la moaste cu grupa de la guvern !
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 4 ani

Sunt oameni care ajung în aşa hal de disperare, că nu le mai rămâne decât speranța.
Raspunde

silviu

Acum 4 ani

Finalizati 100 de km de autostrada pana la 31 decembrie anul acesta? Da, ce, se lucreaza la vreo autostrada? Sau trebuiesc finalizati pe hartie?
Raspunde

roman

Acum 4 ani

din aceasta cauza nu s-a construit autostrada sibiu-pitesti ? de 10 de ani ne incurca johanis sa luam fonduri europene sa facem austrada ? nu avem guvern, avem pacalici, avem incopetenti care ne conduc !!!
Raspunde

luminita

Acum 4 ani

ar ajunge sa fie gata autostrada Nadlac.pina la frontiera Brasov-Prahova, restul sa faca sudistii pe banii lor daca auch chef (sau nu)
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Mai poți avea încredere în vorbele unui ministru sau premier ?
Raspunde

Vasi

Acum 4 ani

Cele mai mari speranțe mi le pun in Alianța Vestului , ca dinspre Videle - nicio speranța ! Păcat ca Fodor refuza aceasta asociere . Arogantele nu își au locul cand e in joc viitorul unui oraș/regiuni .
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

"In timpul guvernului meu!?" sau in "mandatul guvernului meu"?. Grea gramatica asta pt. proasta tarii! Normal ca nu mai apuca sa inceapa constructia pentru "timpul" guvernului ei e pe sfarsite!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus