Joi,
03.10.2024
Cer Senin
Acum
22°C

FOTO | Promovarea baschetului în școlile sibiene. „Aceste acțiuni sunt foarte importante pentru copii”

FOTO | Promovarea baschetului în școlile sibiene. „Aceste acțiuni sunt foarte importante pentru copii”

Elevii de la șase școli din Sibiu au avut astăzi ocazia să joace baschet în prezența jucătorilor BC CSU Sibiu. Încurajați de „antrenorii de ocazie”, micuții sportivi au dat tot ce au avut mai bun pe teren. Activitatea a avut loc în cadrul acțiunii de promovare a baschetului în școli, desfășurată de asociaţia suporterilor sibieni „Al 6-lea jucător” împreună cu BC CSU Sibiu.

La acţiunea de astăzi au participat toţi jucătorii echipei BC CSU Sibiu, care au fost prezenți la Şcoala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială nr. 18, Şcoala Gimnazială nr. 25, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu,  Liceul Teoretic Constantin Noica și Colegiul Naţional Octavian Goga.

„Îmi place mult să lucrez cu copii așa mici. E întotdeauna plăcut să interacționez cu ei și să vadă oameni care fac un lucru pozitiv în viețile lor în așa fel încât să se simtă și ei motivați să facă ceva bun. Sper că vor merge să joace baschet după experiența asta pentru că e un sport minunat, eu iubesc acest sport, e o activitate universală și toată lumea ar trebui să facă asta. Am văzut mult talent aici astăzi, am văzut copii care știu să arunce la coș și sper nu doar să ajungă ca mine ci chiar mai buni decât mine”, spune Chris Cooper, unul din baschetbaliștii de la CSU, prezent la Școala nr. 18.
baschet in scoli (45)

Alex Kovacs, antrenorul CSU Sibiu juniori, spune că acțiunile de acest gen sunt importante pentru viitorul copiilor, într-un mediu în care sportului nu i se mai acordă atenția de odinioară. Mai mult, ar trebui ca și părinții să fie implicați în astfel de proiecte.

„Sunt foarte importante acțiunile acestea, pentru că din păcate Sibiul stă dezamăgitor din punct de vedere al sălilor. Copiii fac din ce în ce mai puțină educație fizică și sport, iar prin aceste acțiuni încercăm să atragem copiii spre sport. Din păcate, copiii nu mai au timp, părinții nu au timp să îi aducă la sport, nu mai e ca acum 20 de ani când toată lumea te împingea de la spate să faci mișcare. E foarte bine că am reușit să facem și anul acesta această acțiune, vedeți bine cât de mulți copii au fost în sală și ar trebui să se facă mult mai multe acțiuni și, mai ales, cu părinții”, spune Alex Kovacs.
baschet in scoli (37)

Bucuros de vizita baschetbaliștilor CSU Sibiu și de faptul că școala sa a fost inclusă și anul acesta în proiect, directorul Școlii nr. 18, Cornel Țichindelean, a urmărit preț de câteva minute elevii în acțiune.

„Sala noastră a fost inaugurată în anul 2009 și de atunci până în prezent a fost folosită non-stop, lucru care, sperăm noi, va continua și pe viitor. Este folosită de la 8:00 până la 22:00. Până la ora 15:00 își desfășoară activitatea elevii noștri, până la 17:00 sunt cluburile sportive cu handbal și baschet. Apoi, până la 20:00 sunt studenții de la ULBS și de la 20:00 la 22:00 avem doar baschet. activități de genul celei de astăzi se desfășoară în fiecare an și este importantă această promovare pentru că micuții s-au învățat să stea la calculator prea mult și sportul este un antidot pentru acest lucru”, explică directorul.
baschet in scoli (31)

Proiectul ar putea fi, pe termen lung, o rampă de lansare pentru copiii care arată potențial, explică Tudor Popa.

„Ne bucurăm că şi anul acesta, ca în fiecare an, am reuşit să promovăm baschetul în şcoli printre cei mici. Asociaţia Al 6-lea jucător a fost înfiinţată din dragoste pentru baschet şi unul dintre primele proiecte ale noastre a fost chiar acesta - de a promova baschetul în şcoli, alături de jucătorii CSU Sibiu. Fericirea elevilor atunci când îşi văd idolii şi, mai mult, sunt antrenaţi chiar de jucătorii de bază ai echipei de baschet, ne convinge an de an să continuăm cu acest proiect ce cu siguranţă a stârnit câtorva copii dorinţa de a juca şi ei baschet profesionist. Poate ar fi interesant să urmărim evoluţia celor ce au decis să se înscrie la cluburi de baschet în urma vizitelor noastre prin şcoli. Sunt sigur că am găsi câţiva jucători ce acum joacă la nivel profesionist”, arată Tudor Șt. Popa, reprezentantul Asociației „Al 6-lea jucător”.
baschet in scoli (33)

Toţi elevii participanţi la acţiunea de promovare a baschetului în şcoli au primit o listă cu şcolile şi echipele de baschet din Sibiu la care se pot înscrie pentru a urma o viaţă sportivă profesionistă.

Proiectul „Promovarea Baschetului în Şcoli”, început în 2006 de către suporteri şi devenit deja un reper în peisajul comunităţii iubitorilor de baschet local şi un exemplu în cel naţional, se adresează în special copiilor între 8-14 ani şi îşi propune să le atragă atenţia asupra unei alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber, printr-o abordare directă şi exemplificativă.

Promovarea Baschetului în Şcoli – dezvoltarea de micro-comunităţi ale iubitorilor de baschet local este un proiect co-finanţat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunităţii.

Foto: Silvana Armat

baschet in scoli (30) baschet in scoli (35) baschet in scoli (37) baschet in scoli (25) baschet in scoli (26) baschet in scoli (22) baschet in scoli (24) baschet in scoli (23) baschet in scoli (19) baschet in scoli (15) baschet in scoli (1) baschet in scoli (6) baschet in scoli (42) baschet in scoli (46) baschet in scoli (47) baschet in scoli (43)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Baschet cat mai mult

Acum 5 ani

Baschetul trebuie sa faca parte din programA scolara a orei de sport de la clasele de gimnaziu.Pt ca baschetul dezvolta musculatura picioarelor si a bratelor,si aptitudini de orientare,de apreciere a distantelor si aruncare la punct fix.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus