Vineri,
01.07.2022
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
23°C

41 de bebeluși s-au născut în prima săptămână din 2019, la Sibiu

41 de bebeluși s-au născut în prima săptămână din 2019, la Sibiu

Primul bebe adus pe lume la Sibiu în noul an s-a născut pe 1 ianuarie 2019, la ora 6:00. Este vorba de un băiețel de 3 kilograme. Alți 40 de copii s-au născut până în prezent la maternitatea din Spitalul Județean Sibiu.

41 de copilași s-au născut la Maternitatea din Sibiu, de la 1 ianuarie 2019. Dintre aceștia, 23 sunt băieți și restul fete, relatează reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pentru Turnul Sfatului. În prima zi din an s-au născut cinci copii, respectiv patru băieți și o fetiță.

„Primul născut, în jur de ora 6:00, a fost un băiat de aproximativ 3 kg. Apoi, după 3 ore, o fetiță. Și după aceea încă 3 băieți pe parcursul zilei”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al SCJU Sibiu.
Potrivit raportului emis de reprezentanții spitalului, 3084 de copii s-au născut în 2018 la maternitatea SCJU Sibiu.
„Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut în 2018 pentru al șaselea an consecutiv. Datele consemnate indică un total de 3023 de nașteri, dintre care 55 gemelare și trei de tripleți. Per total, s-au înregistrat 3084 de nou-născuți, dintre care 1526 de băieți și 1558 de fete, cu 1,2% peste numărul nou-născuților din 2017”, se arată în raport.
În ceea ce privește numărul tot mai mare de nașteri înregistrate la Sibiu, reprezentanții spitalului explică faptul că un motiv important este calitatea serviciilor.
„Motivul principal al creșterii adresabilității către maternitatea SCJU Sibiu din ultimii șase ani este reprezentat de condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical al maternității având printre cele mai bune rezultate din țară”
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus