Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Cine e vinovat pentru eliberarea infractorilor? Cioloș, Prună, Grindeanu, PSD, Iordache, Toader?

Cine e vinovat pentru eliberarea infractorilor? Cioloș, Prună, Grindeanu, PSD, Iordache, Toader?

După moartea medieșeanului, înjunghiat de un criminal eliberat în baza recursului compensatoriu, vina pentru această lege a fost împărțită în spațiul public, în ultimele zile, între trei din ultimele patru guverne. PSD-iștii spun că legea a fost promovată de Guvernul Cioloș. Ministrul Justiției din acea perioadă, Raluca Prună, spune că legea a fost modificată de Guvernul Grindeanu. Actualul ministru al Justiției, Tudor Toader dă vina pe parlamentarii care au votat această inițiativă.

PSD acuză de ipocrizie opoziția

PSD îi acuză de ipocrizie pe cei care îl fac responsabil pe Tudorel Toader pentru eliberarea condiţionată a unor infractori care recidivează, spunând că acesta nu are nicio legătură cu legea recursului compensatoriu. De asemenea, afirmă că autorul crimei de la Mediaş, crimă care a readus în discuţie efectele legii recursului compensatoriu, nu a fost eliberat în baza acesteia. „Ipocrizia celor care susţin că Ministrul Justiţiei este responsabil de eliberarea condiţionată a unor infractori care recidivează este dictată de interese politice şi afectează interesele naţionale! Tudorel Toader a semnalat doar pericolul sancţionării României de către CEDO şi nu are nicio legătură cu această lege. Autorul oribilei crime de la Mediaş nu a fost eliberat condiţionat din penitenciar în baza legii privind recursul compensatoriu!”, susţine PSD într-un comunicat de presă citat de Digi24.ro.

Tudorel Toader se disculpă pe Facebook: Tehnocrații și parlamentarii...

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a dat vina din nou pe guvernarea tehnocrată pentru legea recursului compensatoriu. „Simple precizări: În repetate rânduri, am arătat următoarele: proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost inițiat de către guvernarea tehnocrată, faptul că CSM (în componența anterioară) l-a avizat și a propus considerarea zilelor ca fiind executate, că a fost adoptat de Parlament, că a intrat în vigoare la scurt timp după ce am devenit ministru și că studiul de impact nu se face după ce legea intra în vigoare!”, a scris Tudorel Toader, pe contul său de Facebook. Apoi a revenit și a dat vina pe parlamentari. Ministrul a revenit într-o postare de Facebook, spunând că Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările propuse și că a considerat legea neconstituțională. Toader a postat un istoric al parcursului legii recursului compensatoriu ”pe înțelesul tuturor”, la final sugerând că răspunderea aparține guvernării anterioare, CSM și Camerei Deputaților, nu Ministerului Justiției, care nu a fost de acord pentru că a ținut cont de opinia venită de la Administrația Penitenciarelor.

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a reacţionat însă la postarea ministrului și i-a transmis șapte întrebări din care reiese pasivitatea Ministerului Justiției cu privire la această lege. "M-a surprins extrem de neplăcut postarea ministrului Justiţiei care dă vina pe ministrul anterior ce iniţiase legea recursului compensatoriu şi pe Parlamentul care a aprobat-o. Aşa că am nişte dezvăluiri în premieră şi nişte întrebări pentru ministrul Justiţiei", a declarat Cristi Danileţ, adâugând cele şapte puncte. Printre ele: ”De ce Ministerul Justiţiei (MJ) a girat prin prezenţa secretarului de stat Moţ toate dezbaterile şi amendamentele la proiectul de lege, arătând că susţine proiectul iniţial al Guvernului (vezi aici), adoptat când premier era Grindeanu, ca acum să ne spună în mod public că nu e de acord cu acesta?; De ce atunci când acest proiect de lege a fost atacat la Curtea Constituţională nu s-a formulat de către Guvern (prin MJ) niciun punct de vedere şi astfel CCR prin decizia 515/2017 nu a putut analiza problemele de legalitate?; De ce MJ nu a iniţiat modificarea sau abrogarea Legii recursului compensatoriu dacă tot a văzut că produce efecte devastatoare?”, a întrebat Dănileț.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor: Toader dezonformează!

Ministrul Toader dezinformează în legătură cu recursul compensatoriu, susține și Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, printr-un comunicat de presă. ”Proiectul inițiat de către Raluca Prună în mandatul Dacian Ciolos este substanțial diferit față de cel adoptat în Guvern în mandatul Sorin Grindeanu la 31 ianuarie 2018, și prezentat de către ministrul Florin Iordache ca parte a unui pachet care includea, la acea vreme, și grațierea unor pedepse. Cele doua forme sunt disponibile pe site-urile Ministerului Justiției și Parlamentului. În concluzie, ministrul Tudorel Toader dezinformează. Din stenogramele de ședință ale comisiilor și plenului parlamentar rezultă, fără echivoc, faptul că Ministerul Justiției, în mandatul Tudorel Toader, a susținut proiectul propus de Guvern la 31 ianuarie 2018 și modificările de esență propuse și aprobate de către coaliția majoritară, inistând chiar prin secretarul de stat Mariana Moț că astfel procedura ar fi mai clară. Față de varianta inițială au fost operate în procedură de urgență modificări de substanță în Comisia Juridică de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, fără ca reprezentantul Ministerului Justiției să formuleze obiecții”, se arată în comunicat.

Ucis cu 11 lovituri de cuțit

Sâmbătă seara, între două grupuri de tineri a pornit un conflict într-un club din Mediaş. Aceştia au ieşit din club, iar scandalul a continuat în stradă. La un moment dat, un bărbat s-a împiedicat şi a căzut, iar agresorul, un bărbat din Alba domiciliat fără forme legale în Mediaş, l-a înjunghiat în picior, în zona arterei femurale. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Mediaş, unde medicii au încercat să îl salveze, însă fără succes. Luni seară, cei trei bărbaţi care fuseseră reţinuţi în cazul crimei de la Mediaş,judeţul Sibiu, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

USR a anunţat că depune luni în Parlament un proiect pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru anularea efectelor dezastruoase pe care le-a adus pentru siguranţa cetăţenilor. Același lucru l-au anunțat și liberalii, diferența fiind făcută de faptul că aceștia doresc scoaterea de sub efectele recursului compensatoriu a celor condamnați pentru fapte făcute cu violență.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

HOP

Acum 4 ani

si Iohannis?nu-i vinovat ?se poate? amaritii astia de guvernanti au facut tara praf !!!! generatii vor trage scurta !
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Ministrul Tudorel Toader vinovat?Cum puteti crede asemenea lucruri?El nu are nici o vina!Si nu are nici o legatura cu justitia sau adevarul.A ajuns acolo cu un scop clar si asta face:vrea sa-i scape de puscarie pe marii infractori din guvern si parlament!Ar face orice ca sa-i fie pe plac lui Dragnea!PSD-ul are o majoritate confortabila;ati vazut ca sa respinga sau sa anuleze vreo lege nepotrivita a guvernelor anterioare?Nu,nici vorba!Toader este prototipul lingaului;vorbeste mult si nu spune niciodata nimic!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ghita

Acum 4 ani

Manipulare ieftina facuta de presa afiliata #rezist, o minima documentare de bun simt ar scoate la iveala ca eliberarea conditionata a individului invinuit de omor nu are legatura cu recursul compensatoriu: 16.05.2018 Ora estimata: 09:00 Complet: C5-F-JCP penal Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza art. 6 C.p. rap. la art. 59 C.p. dispune liberarea condiţionată a condamnatului RUSU MARIN, condamnat la pedeapsa de 13 ani închisoare prin sentinţa penală nr. 288/2014 dată de Tribunalul Alba, aflat în Penitenciarul Deva în baza mandatului de executare nr. 373/2014 emis de Tribunalul Alba. Stabileşte în sarcina Ministerului de Justiţie plata sumei de 130 lei reprezentând onorariu de avocat din oficiu în favoarea Baroului de Avocaţi Hunedoara-Deva. Cheltuielile judiciare în sumă de 140 lei rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Dată şi citită în şedinţa publică din 16.05.2018. Document: Hotarâre 595/2018 16.05.2018
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

e clar,documentul spune tot
Raspunde

Un Mediesan!!!

Acum 4 ani

Inainte de a arunca vina care pe care pica responsabilitatea eliberarii din inchisori conf recursului compensatoriu, si a lua in considerare ce a fost prima data, oul sau gaina, in cazul acesta nu trebuie chiar sa ne varsam lacrimi de crocodil. Problema este ca rotiile justitiei se misca prea greoi...pt ca in cazul celor doi amandoi ar fi trebuit sa fie dupa gratii astfel s-ar fi evitat o astfel de manifestare in strada in vezul lumii si a crea impresia de nesiguranta, institutii care nu isi fac treaba si criminalitate ridicata!! Ref la politicieni, care acum nu stiu care mai de care dintre ei sa iasa in fata si sa urle cat il tine banul(adica cat isi permite buzunarul sa apara in mass media) sa se spele pe maini ca nu au fost devina el sau partidul in care este si totodata sa arate cu degetul spre alti responsabili....nu uitati chiar daca va rastalmaciti vorbele acum, in mass media raman urmele/doveziile actiunilor voastre initiale!!! Ref la cei doi ...In primul rand nici unii dintre ei nu sunt medieseni In al doilea rand - cei care le plangeti de mila -voi stiti despre cine este vorba?(ca sa nu intreb daca I-ati vazut vreodata)? in al treilea rand nici victima, nici agresorul nu erau usi de biserica si is cu dosare ori in cercetare ori pe rol!! Mai bine ar iesi si anchetatorii la rampa sa le explice antecedentele pe de-o parte (nu de altceva da oamenii sa nu creda ca a fost chiar o tragedie de omeni nevinovatI) si care a fost motivul pe de alta parte.....stim noi de ce !!!(poate ar avea legatura cu niste sfere de influenta pe la Frankfurt si implicatiile unor parti feminine)!!!
Raspunde

rammstein

Acum 4 ani

soros!!!!!!!!!!!!!!...si statul paralel......
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

N-ati nimerit-o!Vinovatii sunt Soros, multinationalele , bancile si statul paralel!
Raspunde

Ingălaţii Ro

Acum 4 ani

Toata aceasta adunatura de cocalari, asistati social, recidivisti si infractori de tot felul care formeaza pesedeul sunt de vina. Impreuna cu inconstientii care i-au votat si cu aia care au lipsit de la vot. Pe cine ati fi vrut sa salveze sau sa ajute grupul de infractori de la guvernare ? Au ajutat pe cei care sunt ca ei, cu care se identifica, intotdeauna e asa. Doar n-ati fi vrut sa ajute contribuabilii, oamenii care produc sau copiii care invata... cand ei n-au contribuit cu nimic bun, n-au produs nimic bun si n-au invatat decat sa fure. Hotii si criminalii, ajuta hoti si criminali... ce e asa greu de inteles ? Acum, Romania traieste... sau moare, dupa cum a votat.
Raspunde

Mucles psd

Acum 4 ani

Constat cu jale indobitocirea populatiei pe zi ce trece. Mai tine minte cineva de conferinta de presa si simulacrul de discutii inainte de a incepe asaltul infractorilor? Atunci cand ciordache s-a ales cu porecla alta intrebare. Cine are cap da, cine e spalat pe creier nu. Qed. A, m#÷@ Psd, sa nu uit
Raspunde

Flory ciordy

Acum 4 ani

Partidul Salvati Detinutii, zis si PSD, se dezice to toate prostiile astea, taceti odata va avem treaba. Lasa ca va arata seful nostru, dublul condamnat, dupa ce vine din vacanta de o luna in tarile calde. Intre timp, ciocu mic, si inghititi psd, ca aia meritati
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 4 ani

Evident CIOLOS !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus