Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

Sediul secundar al Primăriei: “afară e vopsit gardul, înăuntru...“

Sediul secundar al Primăriei: “afară e vopsit gardul, înăuntru...“

Sediul în care administrația locală primește sibienii pentru a se căsători, a-și schimba actul de identitate ori pentru a discuta cu polițiștii locali este brăzdat de holuri cu pereți scorojiți și “personalizați“ de igrasie, compartimentat cu uși a căror vreme a trecut și instalații sanitare incomplete.

Clădirea de pe bulevardul Victoriei în care, până în anul 2006, funcționa aproape întreaga administrație a municipiului Sibiu nu a mai fost considerată o prioritate de către Primăria Sibiu în ultimii ani. În 2013 - 2014 clădirea a fost reabilitată la exterior, dar lucrările în interior au fost amânate pentru a fi acordată întâietate altor lucrări de interes public, după cum arătau, în primăvara anului trecut, reprezentanții Primăriei Sibiu. Aceștia mai anunțau că vor demara, totuși, procedurile pentru reparații și modernizări.

sediu vechi primarie 2

Lucrări de care este absolută nevoie, spun atât funcționarii, cât și sibienii care apelează la serviciile administrației locale. “E nevoie să vă mai spun eu? Priviți numai la ghișeele astea prăpădite din lemn, de zici că vor pica peste tine. Dar, nu e mare mirare că arată așa ghișeele, e de ajuns să te uiți la tencuiala care efectiv a început să pice de pe holuri“, descrie unul din sibienii care, zilele trecute, stătea la coadă la taxe și impozite.

În sediul Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei pot fi găsite atât ghișee ale Direcției Fiscale, cât și birourile Direcției de Asistență Socială, Serviciul de evidență a persoanelor, Serviciul de administrare a domeniului public sau Poliția locală. “De anul trecut se vorbea că vor fi demarate lucrări. Dacă sibienii care vin aici se plâng, gândiți-vă la cei care lucrează toată ziua aici“, spune unul dintre funcționarii administrației locale. Care face o timidă referire și la toaletele din clădire, unele dintre acestea fiind legate, la propriu, cu sârmă.

Fațada și acoperișul clădirii au fost reabilitate în urmă cu cinci ani Fațada și acoperișul clădirii au fost reabilitate în urmă cu cinci ani

Să plece Poliția locală, să fie reluată licitația...

Din sediul de pe bulevardul Victoriei ar fi trebuit să se mute, încă din toamna anului trecut, Poliția locală. Doar că administrația locală nu a finalizat încă lucrările de amenajare și dotare a noului sediu de pe str. Turismului (unde alături de Poliția locală se va muta și Direcția Fiscală). În plus, nici contractul de întocmire a expertizei tehnice și a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea clădirii nu a mai fost finalizat. Acest contract a fost semnat în iunie 2018 cu societatea New Creative Enterprises SRL din București, pentru suma de 56.000 de lei, fără TVA. În cele două luni și jumătate alocați contractului, bucureștenii nu au apucat să își facă treaba. “Firma contractată nu a realizat proiectul în termenul prevăzut în contract și de aceea contractul a fost reziliat. În perioada următoare se va relua procedura de achiziție pentru serviciile de proiectare și execuția lucrărilor propriu-zise. Lucrările vor fi coordonate cu mutarea unor servicii publice care își desfășoară activitatea în acest sediu: Poliția Locală, care se va muta în sediul de pe strada Turismului, și respectiv activitatea de oficiere a căsătoriilor care va fi mutată în sediul din Piața Mică nr. 22“, se arată într-un răspuns transmis la solicitarea Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu.

sediu vechi primarie sediu vechi primarie 4 sediu vechi primarie 3

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus