Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

100 de ani de la Adeziunea Sașilor

100 de ani de la Adeziunea Sașilor

FDGR organizează în cooperare cu Fundația Hanns Seidel și Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” organizează un simpozion cu prilejul celor 100 de ani de când Adunarea generală a sașilor a hotărât la 8 ianuarie 1919 la Mediaș adeziunea la România. Evenimentul se va desfășura sâmbătă 19 ianuarie în Sala festivă a Liceului Teoretic ”Stephan Ludwig Roth”.

În cadrul simpozionului vor vorbi șase istorici despre contextual istoric și politic cât și despre Declarația de Adeziune a sașilor, se vor lansa două cărți dedicate tematicii și va fi prezentat proiectul Fundației Michael Schmidt Etnicii germani. 100 destine în secolul românesc.

Simpozionul începe la ora 10 cu cuvintele de salut adresate celor prezenți de către dr. Paul-Jürgen Porr, președintele FDGR, ES Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România și Daniel Seiberling, reprezentantul Fundația Hanns Seidel.

Comunicări vor prezenta Helmuth J. Knall (Liceul St. L. Roth, Mediaș), dr. Rudolf Gräf (prorector Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca/Institutul de Cercetări Socio-Umane, Sibiu), dr. Vasile Ciobanu și dr. Alexandru Nicolaescu (ambii Institutul de Cercetări Socio-Umane, Sibiu), dr. Konrad Gündisch (Centrul Cultural Săsesc „Schloss Horneck“, Gundelsheim) și

Thomas Șindilariu (Arhiva Honterus, Brașov).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

zis

Acum 5 ani

daca stiau ca ceausescu ii vinde ca pe vite nu stiu daca mai semnau ! tara a pierdut pe termen lung . au plecat sasii au venit tiganii supertreaba romaneasca
Raspunde

Porkenstein

Acum 5 ani

Nu vei putea inlocui niciodata sasii cu meltenii si sa te astepti la acelasi rezultat. Meltenii au IQ 85 iar sasii 100... Ai inlocuit o populatie inteligenta, cu realizari, cu o populatie care nu a fost in stare sa faca nimic in istorie, decat scandal, sa se toarne unii pe altii, apoi sa se victimizeze. Romania si-a dat cu piciorul sansei de a se civiliza.... si sa-i fereasca istoria pe romani, in halul in care sunt de un razboi in zona, ca vor fi primii exterminati... asta daca nu se extermina singuri, pana atunci.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus