Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Prânz ca la tata acasă

Prânz ca la tata acasă

De curând, la marginea orașului s-a deschis un nou restaurant. Bine, e mult spus restaurant după cum e mult spus și margine, că doar șelimbărenii ni-s frați de sânge. Geografic vorbind, unitatea de alimentație publică numită este a Șelimbărului, se cuvine să le mulțumim că ne permit să servim ceva la ei în comună. E deschisă la parterul monstrului care a distrus toată priveliștea spre Făgărași, mastodontul imens deschis lângă Lidl, în apropiere de Dedeman. Da, mormanul ăla de moloz. No, la parterul lui, Papa a deschis „Super Papa”. Un fel de Super Mamma, dar cu tați. Sau un fel de Mamma Mia, cum spunea doamna oțărâtă care a intrat cu soțul agățat de-o plasă. N-au stat, că nu era ca la Mamma Mia, și chiar aveau dreptate.

Pentru cei care au deschis mai târziu televizoarele, doamna se referea tot la Super Mamma, dar fără să o intereseze neapărat cum se cheamă locanta de unde cumpără cât timp kebab-ul e fierbinte și cu de toate.
Doamna cu pricina, care probabil și-a ostoit foamea la restaurantul de la Dedeman, avea mare dreptate. Nu-s cel mai mare fan al Super Mamma, dar pe lângă ce-a gătit soțul, Super Papa, e Gordon Ramsay pe lângă un grădinar. Am luat prânzul, sau brunch-ul, cum doriți, am fost la 12 și ceva acolo. Era aproape pustiu, cred că erau ocupate două mese din 20. Cu toate astea, prin tăvi cam bătea vântul. Meniul e o chestie întinsă pe toți pereții, îți ia 20 de minute doar să înțelegi ce și cum. Pe pereți e absolut tot ce îți dorești, în fapt, nu-i chiar chiar așa. Cât ma chinuiam să înțeleg ce și cum pot să comand au apărut vreo trei vecini cisnădieni după un kebab. Pe pereți erau 10 feluri de kebab, de avut, n-aveau. S-au întors și au plecat. Și mi-a venit rândul. Din cele 74 de ciorbe afișate am vrut să iau o ciorbă rădăuțeană. Nu ”erea”, dar am acceptat și ciorba de pui a la grec oferită drept alternativă. Iar la felul doi am luat un meniu Senior (au fost nașpa la faza asta) compus din chifteluțe marinate (arătau absolut decent în vitrină), pilaf de orez (am încercat să îl schimb cu niște cartofi țărănești, dar nu se putea, se băteau clienții la coadă pentru ei) și salată de murături. Bufetul de salate îți spunea exact ce să mânânci, cât s-a mâncat astăzi și ce să nu mânânci.

IMG_0340

De exemplu, salata de vinete, care era neatinsă. La murături era gol. Sau aproape gol, ultimele resturi mi le-a înghesuit mie în bol și când s-au gătat asortatele a mai completat cu castraveți murați porția, ca să iasă la gramaj. Mi-am luat cumințel tăvița, chifla, cola la jumate și tacâmurile și m-am așezat și eu într-un colțișor. Ciorba, bunicică, n-am ce zice. Carne suficientă, zama groasă, chiar mi-a plăcut. Un pic cam prea sărată daca e să-i bag ceva de vină. Cât mâncam ciorba priveam însă cu groază spre farfuria cu felul doi. Unde ceea ce la început păreau doi stropi de ulei în plus, devenea o baltă cu pretenții de ocean, în fața ochilor mei. Curgea ulei din orez de zici că uleiul era o a doua garnitură. Ulei. Mult și cât încape. Am ferit eu cât am putut chifteluțele din calea șuvoiului, iar orez am cules de sus, să nu ajung la partea ce se scălda. Chifteluțele au salvat dish-ul, că au fost chiar gustoase. Iar chifla a fost suficient de moale cât să se plimbe prin sos și să nu te ridici de la masă flămând. 27 de lei a fost toată distracția. 22 mâncarea, 5 lichidul care să o împingă la vale. Să zicem că n-a fost cea mai reușită masă din viața mea, în același timp să le și dăm circumstanțe, că n-au deschis de mult și chestiile astea se pot îndrepta.

P.S. Ați auzit vreodată pe cineva spunând „mâncare ca la tata acasă”? Exact!

IMG_0344

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

nu conteaza numele meu

Acum 3 ani

Va rog frumos, daca se poate, stie cineva sau domnul reporter, daca e vorba de acelasi Papa, ca cel de la Papa Mich care a dat faliment ?
Raspunde

the one

Acum 3 ani

"se cuvine să le mulțumim că ne permit să servim ceva..." Adica va permit sa va costumati in chelneri si sa carati potoale/matrafoxuri pe la mese? Nu de alta, dar exprimarea fix asta indica... De altfel, poate nu ar fi o idee rea... e evident ca la capitolul jurnalism va descurcati mai greu! ;p
Raspunde

Victoria

Acum 3 ani

Buna seara! Și noi am fost onorați cu o masa in acest local “minunat”. “Ne scuzați, dar nu avem”... sau “ Din păcate, se prepara...” Failed total. Salata de vinete și chiftele mi-au amintit de importantă apei la o masa. Câta sare, domnule sau doamna ați pus? Poate dragostea dumneavoastră nu ar trebui sa intervină la serviciu, Va Rugam! Sinceră sa fiu chiar am mâncat, nu am avut încotro, foamea a fost cea care a decis și 40 de lei ptr doua persoane.
Raspunde

jean

Acum 3 ani

Am fost si eu acolo și am vazut dezastrul cel mare. Nu am rezistat nici macar sa privesc preparatele. Să ne intelegem eu merg des la super maica, si mai des la Bun de Tot, deci nu sunt vreun abonat la Jules. Din cele 30 de secunde petrecute, mi-am dat seama ca patronul si/sau responsabilul sunt olteni , din Oltenia Neagră, mai jos de Dragasani, nu din zona magrebiană de vâlcea unde e altceva- . Zic asta deoarece saracie mai mare si o mancare mai respingatoare am vazut doar la fast food-urile din Caracal, unde toate preparatele erau de pui (oltenesc , din Oltenia Neagra desigur), si aveau culoarea neagra. Nu vreu sa jignesc, dar localul este dechis de curand si au sanse mari mari sa il faca unul deosebit , har domnului clienti sunt destui , ca doar blocul monstru are vreo 250 de apartamente. By the Way, aveti carmangeria langa, orientati-vă, Succes !
Raspunde

RaduRadu

Acum 3 ani

Jumatate din virgurile puse in articol sunt "deampulea".
Raspunde

Vasile Mohicanu

Acum 3 ani

Nu suna rau - ca la tata acasa - si are aspect comercial si apetisant !! HAI la ca la tata acasa !!! ca mama e dusa cu sorcova !! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus