Duminică,
26.03.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Actualizare. Spitalul de Pediatrie și DSP au declarat epidemie de gripă

Actualizare. Spitalul de Pediatrie și DSP au declarat epidemie de gripă

Doi copii în vârstă de trei și opt luni au fost confirmați cu gripă, la Sibiu, săptămâna aceasta. Sunt primele cazuri de gripă AH3 confirmate în județul nostru, în sezonul rece 2018-2019.

Actualizare. Din cauza numărului tot mai mare al copiilor care se prezintă cu viroze respiratorii, conducerea Spitalului de Pediatrie și Diecția de Sănătate Publică Sibiu au interzis intrarea în spital a vizitatorilor. În ultimele trei zile, la CPU au ajuns nu mai puțin de 184 de copii cu afecțiuni respiratorii, din totalul de 266 de prezentări.

„Dintre acestea, 44 de cazuri au fost testate pozitiv pentru gripă, iar 18 dintre ele au necesitat spitalizare. Testarea efectuată este o testare rapidă, destinată depistării virusurilor gripale A și B. Menționam că testarea nu este una de rutină, nu se efectuează la cerere, ci doar cazurilor selecționate, grave”, arată Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu.
Din acest motiv, Spitalul Clinic de Pediatrie împreună cu Direcția de Sănătate Publică au declarat epidemie de gripă, ceea ce impune anumite restricții privind internarea aparținătorilor și vizitele la pacienții internați.
„Aceste măsuri sunt menite să protejeze atât pacienții cât și aparținătorii, dar și personalul medical, prin limitarea expunerii la infecții. Astfel, se vor interna în calitate de aparținător al copilului bolnav doar aparținătorii sănătoși. Vizitele la copilul bolnav internat în Spitalul Clinic de Pediatrie anterior posibile, respectând prevederile legii, actualmente, din cauza epidemiei de gripă, sunt interzise”, mai arată conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu.
Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, prima măsură luată pentru rezolvarea situației de la Pediatrie a fost transferul copiilor la secția de boli infecțioase.

Știre inițială. Mai multe persoane sunt ținute sub supraveghere de medicii sibieni, întrucât există posibilitatea să aibă virusul gripal tip AH3, iar la doi bebeluși a fost deja confirmată prezența virusului. Este vorba despre un copilaș de trei luni care ar fi luat virusul din spital și un altul de opt luni care ar fi luat gripa de la bunica lui, arată reprezentanții DSP Sibiu.

„În Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a evoluat în cursul săptămânii trecute un focar de infecţii respiratorii cu 7 cazuri (vârste cuprinse între 3 luni şi 9 ani), dintre care 4 cu simptomatologie de gripă şi 3 cu semne de infecție respiratorie acută. S-au recoltat secreţii nazale şi faringiene de la un caz, respectiv un băiețel de 3 luni, cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz proba este în curs de investigare. Cazurile au evoluat cu forme uşoare şi medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte două cu evoluţie favorabilă. O probă recoltată de la un caz internat în spital, un băiețel de 8 luni din Sibiu, este cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH3. Provine din familie, unde bunica a prezentat semne de boală”, potrivit Krisztinei Gaal, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu. 

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

cosmin banciu

Acum 4 ani

am fost si eu cu copilul la spitalul de pediatrie sibiu, au o acreala in ele angajatele (asistentele si medicii) de mori....sa plangea doamna doctor ca e foarte obosita...ca lucreaza multe ore pe zi ....saraca...dar cand baga cardul...am jurat ca de acuma. numai cu "hidden camera" o sa mai intru acolo.. sa le fac vedete...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus