Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Risc însemnat de avalanșă în Munții Făgăraș. Salvamontiștii sibieni transmit recomandări

Risc însemnat de avalanșă în Munții Făgăraș. Salvamontiștii sibieni transmit recomandări

Riscul producerii de avalanse în munții Făgăraș este aproape maxim, respectiv 4 pe o scală de la 1 la 5. Riscul se menține și în zilele următoare, avertizează salvamontiștii sibieni.

Urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor în munţii Făgăraşului, conform buletinului nivo-meteorologic emis în data de 23.01.2019 de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi a prognozei meteo pentru următoarele zile, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu transmite o serie de recomandări. Pentru prevenirea accidentelor montane, salvamontiștii le solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

Accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac trebuie efectuat doar cu telecabina. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condițiile impuse de perioada în care riscul de avalanșă rămâne ridicat.

În ceea ce privește turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă, aceștia sunt rugaţi să solicite informații şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă şi să fie dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă).

Traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 672

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus