Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Startup-ul sibian Elrond, parteneriat cu cel mai mare procesator de plăţi electronice din România

Startup-ul sibian Elrond, parteneriat cu cel mai mare procesator de plăţi electronice din România

Elrond, compania IT gândită și dezvoltată inclusiv la Sibiu, anunță colaborarea cu liderul de plăți online din România NETOPIA.

Elrond este companie nouă care dezvoltă o platformă blockchain scalabilă și eficientă, cu taxe neglijabile și o procesare a tranzacțiilor de secunde.

Din managementul Elrond fac parte nume cunoscute din industria de IT din România, precum Lucian Todea (COO Elrond / Founder & CEO ITNT), Beniamin Mincu (CEO și Fondator Elrond) și Lucian Mincu (CIO Elrond / co-fondator al Metachain Capital și al ICO Market Data).

”Tehnologia blockchain și monedele virtuale reprezintă fundamentul unei noi infrastructuri financiare, la fel cum internetul a fost fundamentul unei noi infrastructuri de informare. Aș adăuga faptul că la fel cum internetul a creat în mod eficient o infrastructură paralelă de informare, blockchain-ul poate construi o infrastructură financiară paralelă. Misiunea Elrond este aceea de a facilita accesul universal la această economie digitală”, a explicat pentru Turnul Sfatului Lucian Todea.
Elrond este o regândire completă a infrastructurii de blockchain public, concepută special pentru a aduce o îmbunătățire generală de 1000x, fiind scalabilă, eficientă și sigură, menținând în același timp un cadru suficient de descentralizat. Pentru a realiza acest lucru, Elrond introduce un nou mecanism Adaptive State Sharding, care permite scalabilitatea liniară cand mai multe noduri se alătură rețelei prin paralelizarea procesării tranzacțiilor. Compania este susținută, în mare parte, de angajații din Sibiu.

gZc50EFQ

”Sibiul a fost foarte generos cu noi si am reușit să strângem o echipă competentă într-un timp relativ scurt. Momentan suntem 18 membri și exista planuri de expansiune atât la nivel local, dar și național și internațional. De asemenea, fondatorii din spatele companiei sunt toți din Sibiu”, a mai explicat Lucian Todea.

De partea cealaltă, NETOPIA este cel mai mare procesator de plăți online din România, compania preconizând în 2018 procesarea a peste 13 milioane de tranzacții digitale în valoare de $400 milioane.

Elrond si NETOPIA își propun explorarea posibilității de a integra Elrond tokens ERD în plat- forma de plăți NETOPIA permițând comercianților să ofere utilizatorilor și clienților posibilitatea de a cumpăra produse și servicii prin intermediul ERD tokens. Aceasta va însemna și faptul că peste 6.000 de comercianți care utilizează soluțiile NETOPIA vor putea accepta criptocurrency ERD peste noapte, fără costuri de dezvoltare sau de ex- ploatare din partea lor.

"Elrond se focuseaza pe a ajuta oamenii să se bucure de o mai mare libertate și liniște atunci când sunt online și, mai ales, atunci când fac plati. Prin colaborarea cu NETOPIA și prin includerea ERD ca opțiune de plată, această nouă relație va face ca mii de consumatori să beneficieze de securitate adău- gată și să se bucure de plăți mai rapide și mai ușoare ", spune și Beniamin Mincu, CEO și fondator al companiei Elrond.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Io

Acum 3 ani

Nice!
Raspunde

radu

Acum 3 ani

Bravo Luci!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus