Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

CERT-RO: Clienţii eMAG, vizaţi de două campanii de tip scam

CERT-RO: Clienţii eMAG, vizaţi de două campanii de tip scam

Clienţii eMAG sunt vizaţi în această perioadă de două campanii de tip scam, avertizează experţii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit acestora, prima dintre campanii încearcă să convingă utilizatorii să ofere date personale, date de logare sau date bancare. Astfel, vizitatorilor unui site care permite convertirea online a conţinutului video şi care intră de pe o adresă IP din România, li se afişează o nouă pagină, care copiază identitatea vizuală a eMAG.

emag

"Mesajul, într-o limbă română aproximativă, atenţionează utilizatorul că ar putea câştiga un laptop, smartphone sau o tabletă, dacă parcurge anumiţi paşi într-o campanie de fidelizare eMAG. După ce selectează tipul de dispozitiv folosit, utilizatorul este redirecţionat către o altă pagină care permite alegerea unui 'cadou'. Aici trebuie să introducă datele unui cont (nu se specifică ce cont, astfel că victimele pot oferi din greşeală datele contului eMAG, Samsung sau Apple, în funcţie de selecţie şi de intuiţia fiecăruia). Ultimul pas îl constituie redirecţionarea către o nouă pagină, unde potenţialelor victime li se cere să introducă datele cardului", potrivit experţilor CERT-RO, citați de Agerpres.

A doua campanie merge pe aceeaşi schemă a voucherelor-cadou (200, 350 sau 500 RON) oferite clienţilor, în schimbul introducerii unor date.

51176101_2222932307771144_2836067012646535168_n

"Verificaţi mereu sursa link-urilor primite sau a reclamelor accesate. Reţineţi faptul că astfel de concursuri sau promoţii sunt active exclusiv pe canalele oficiale ale brand-urilor respective (site sau paginile oficiale de social media). Dacă mai întâlniţi astfel de tentative de fraudă, notificaţi CERT-RO via e-mai sau social media. Dacă aţi suferit pagube financiare, anunţaţi cât mai repede banca despre problemă şi depuneţi o plângere la Poliţia Română", este sfatul experţilor CERT-RO

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus