Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Ganț îi cere lui Tudorel Toader să termine șantierul de la Palatul de Justiție

Ganț îi cere lui Tudorel Toader să termine șantierul de la Palatul de Justiție

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț i-a adresat o întrebare scrisă Ministrului Justiției Tudorel Toader referitor la reabilitarea clădirii Palatului Justiției din Sibiu, care se degradează pe zi ce trece de când au fost sistate lucrările. În adresa din 4 februarie, deputatul FDGR îl întreabă pe ministru ce sume vor fi alocate în acest an de către Ministerul Justiției pentru lucrările de reabilitare și cum intenționează să rezolve funcționarea instanțelor într-un alt spațiu, având în vedere că se apropie termenul până la care MApN a pus la dispoziția Ministerului Justiției clădirea de pe Calea Dumbrăvii. ”Rezolvarea situației instanțelor sibiene nu suferă amânare. Ministrul de Justiție trebuie să ia de urgență măsuri, deoarece administrarea clădirilor intră în atribuțiile Ministerului de Justiție”, susține Ganț.

Reabilitarea clădirii Palatului Justiției din Sibiu, începută încă în anul 2011, întârzie din cauza unei datorii de 15.600 de lei, dar și pentru că dirigintele de șantier și-a dat demisia. Ministerul Justiției anunță termene diferite de finalizare a lucrărilor de modernizare a edificiului, monument istoric, în care ar urma să servească drept sediu pentru Palatul Justiției din Sibiu.

Epopeea reabilitării Palatului Justiției din Sibiu a început cu o expertiză tehnică realizată în anul 2002, urmată de un studiu de fezabilitate în 2007, iar lucrarea a fost licitată abia în anul 2011. Într-o interpelare recentă, adresată ministrului Justiției, deputatul Ilie Barna a amintit că în ultimii ani s-a modificat suma alocată acestui obiectiv: de la 15,9 milioane lei la 28 de milioane de lei.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

bubico

Acum 5 ani

Pai din punctu lui de vedere de pesedist jegos...asta a si facut ! L-a terminat ! Justitia e chiar el..tudorel si sleahta de cocalari intitulata psd/alde, dupa capul lui.
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

din 2009 DECIT 3 firme or furat bani si nu o facut nimic! cladire istorica ,in centru,da nui vina nimanui propun o inchisoare de lux in frumoasa cladire o sa o admire toti aia din ue care vin in martie poate o sa o admire si papa
Raspunde

Bulibasa

Acum 5 ani

tudorel moldoveanu ... baiat destept !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile

Acum 5 ani

Intrebare pentru Gant,in superba si deosebita Germanie minoritatea romaneasca beneficiaza precum dumneavoastra de un post de deputat in forul legislativ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus