Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Topul celor mai scumpe imobile din Sibiu și împrejurimi. Teren de 8,5 mil. euro

Topul celor mai scumpe imobile din Sibiu și împrejurimi. Teren de 8,5 mil. euro

Cel mai scump teren care se vinde în orașul Sibiu este cel al fostei autobaze a Tursib, urmat de unul din Ocna Sibiului și altul în Zona Industrială Vest. Iar printre cele mai scumpe clădiri se numără fostul sediu al Băncii Carpatica și o clădire de birouri din Șelimbăr.

Milioane de lei cer proprietarii de terenuri din Sibiu care au decis să le scoată la vânzare. Acestea au suprafețe de zeci de mii de metri pătrați. Acestea se vând cel mai des prin intermediul agențiilor imobiliare, sunt însă și cazuri când proprietarii își caut singuri clienții sau sunt nevoiți să organizeze licitații.

Până în prezent, se cunoaște despre faptul că Tursib a scos la licitație terenul fostei autobaze de pe Calea Dumbrăvii, nr. 133 în luna octombrie anul trecut. Procedura a fost repetată în luna decembrie. Terenul scos în vânzare are suprafața totală de 46.000 de metri pătrați, împărțit în două numere cadastrale. Prețul de pornire pentru un metru pătrat este de 455 euro, iar prețul total al licitației - 21,3 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Dacă e să ne referim la site-urile de anunțuri imobiliare, cea mai mare ofertă o găsim la Ocna Sibiului, acolo unde s-a pus în vânzare un teren cu suprafața de 340.000 mp, care face parte din zona industrială a localității. Proprietarul cere 8.500.000 de euro, dar menționează în anunțul plasat prin intermediul unei agenții imobiliare că acesta poate fi vândut și pe parcele a câte cel puțin 10.000 mp. Potrivit anunțului, terenul are acces pietonal la Șoseaua 106 B, gaz - până la 4.000 metri cubi/h, electricitate - 7MW, apă potabilă - 10l/s, canalizare, potențial racordare la gaz de trans pentru utilizarea gazelor industriale, potențial mărire electricitate la 14 MW, posibilă conectare a portului de încărcătură existent la rețeaua feroviară internațională.

teren ocna 2

teren ocna 3

Fiind un teren industrial, clar e mai greu de vândut un teren atât de mare, pentru că e destinat unei anume categorii de persoane. E disponibil de ceva timp. Între timp, s-au mai vândut câteva loturi de teren, ne-a spus reprezentantul agenției.

În continuare găsim un teren în Zona Industrială Vest a Sibiului, cu suprafața de 87.000 mp, pentru care proprietarul cere 4.785.000 euro, adică 55 euro pentru un metru pătrat. Imobilul se vinde prin intermediul companiei Oglan Imobiliare, potrivit căreia terenul intravilan se vinde cu „PUZ în lucru/ ultima fază” și care „este ideal pentru investiții”.

„Terenul este situat în zona industrială unde regăsim multe investiții consacrate, deschidere la drumul județean E81 cu acces ușor înspre autostradă și aeroport. Străzile în zonă sunt asfaltate și iluminate, cu stații pentru transport în comun amenajate. Proprietatea se pretează pentru hale, fabrici, park logistic, etc.”.
teren ZIV
„Factorii care dau valoare unui teren sunt: PUZ-ul, utilitățile și accesul facil la teren. Terenul acesta este în vânzare de vreun an și jumătate. Au fost discuții pentru vânzare, însă nu s-au finalizat spre succes. Acum îi lasă să facă hale și la ieșirea spre Mediaș și automat investitorii de logistică se vor muta și în partea cealaltă”, explică agentul imobiliar Lucian Tărchilă.
Tot în Zona Industrială Vest se vinde un alt teren, la aproape același preț, chiar dacă are suprafața mai mică, de 60.000 mp - prețul afișat e de 4.200.000 euro. „Terenul este recomandat pentru: spații birouri, spații comerciale, hale industriale, centru logistic. În cazul în care se dorește o suprafață mai mare, terenul se poate extinde până la 90.000 mp. Terenul se poate vinde și în parcele mai mici”, se menționează în anunț.

teren ZIV 2

Mai găsim un teren intravilan cu o suprafață de circa 30.000 mp, cu o deschidere de 150 ml, la strada asfaltată Turda cu utilități la limita de proprietate - gaz, electricitate, apă-canal, telefonie - și PUZ aprobat, scriu agenții de la Imobiliare Maxim.

Acest teren este prins în zona de activitate economică cu caracter industrial și are regim de înălțime de S+P+3+M. Este amplasat în apropierea depozitelor Ambient, a fabricilor Takata, Marquardt, Siemens, dar și al Aeroportului Internațional Sibiu. Preț: 65 euro+TVA/mp – negociabil”, adaugă aceștia.

Ieșim din Sibiu și găsim în Bârghiș, zona Ilimbav, un teren de 400 de hectare pus în vânzare. Potrivit anunțului, terenul este drept și deluros, are sursă de apă. „Terenul este 75% teren arabil, 25% fâneață și dispune de acte în regulă”, promit proprietarii prin agenția imobiliară. Prețul cerut pentru acesta este de 1.800.000 euro.

teren_ilimbav

Și în Tâlmaciu se vinde un teren cu același preț, care se află în centrul orașului: „15-30 min de centrul Sibiului, 10 min. până la autostradă, 5 min. până la nodul rutier E81/DN1, ZERO minute până la aerul curat oferit de vegetația munților Carpați”, după cum se specifică în anunțul de vânzare.

teren talmaciu

„Proprietatea are posibilități multiple de exploatare și dezvoltare: investiții, spații comerciale, loturi de locuințe (blocuri și case), hale industriale, clădire birouri, ală sport și înot, spații depozitare, spațiu deschis pentru parcare, staționare sau curierat”, explică agenții imobiliari. Proprietatea ar mai avea dispune de toate utilitățile specifice atât zonelor rezidențiale, cât și zonelor industriale.

Terenuri cu peste un milion de euro mai pot fi cumpărate în zona Hipodrom 3, zona Aeroport, în Șura Mică, în Tilișca, Șura Mare sau Orlat.

În cartierul Turnișor se mai vinde și fostul Complex Zootehnic (de creștere și îngrășare a porcilor) cu suprafața totală de 3 ha. Acesta se află lângă DN1 și a fost construit în anul 1987. Complexul este compus din cinci hale a cate 2200 mp, 4 decantoare, clădire administrativă, moară, atelier, centrală termică, copertină, vestiare, grupuri sociale, 2 magazii. „Este situat la 6 km de Sibiu, într-o zonă foarte accesibilă având DN1 în apropiere și autostrada Sibiu-Deva, cu deschidere direct la stradă, ceea ce face din acest complex să fie pretabil pentru foarte multe tipuri de activități comerciale”, scriu reprezentanții agenției Taboo Imobiliare care au publicat anunțul de vânzare.

Prețul de vânzare al acestui complex este de 1.800.000 euro negociabil și poate fi accesat prin Fonduri Europene, menționează agenția.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/25/hoteluri-si-pensiuni-de-vanzare-in-sibiu-de-ce-se-vand-afacerile-daca-sunt-profitabile/

În ceea ce privește clădirile, pe lângă fostul sediu Carpatica, se mai vând o clădire de birouri în Șelimbăr, pe strada Doamna Stanca, cu 3.500.000 de euro, precum și un spațiu de birouri în Complexul Dioda cu suprafața de 3.339 mp, cu 2.400.000 de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion ionescu

Acum 5 ani

Zero sanse sa fie cumpărate, in Sibiu se cumpara apartamente pe la Cisnadie sau Selimbar si se fac in aceleasi zone case sau duplexuri. Evident multe la o calitate de doi bani, dar apoi toti au pretentii peste noapte la infrastructura, gradinite, etc. Cam asta e piata imobiliară din Sibiu.
Raspunde

C.T.

Acum 5 ani

Importanta piata daca o somitate ca dumneavoastra, domnule Ionesco, o comenteaza, chiar analizeaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus