Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
3°C

O femeie suspectă de gripă a decedat la Spitalul Județean Sibiu

O femeie suspectă de gripă a decedat la Spitalul Județean Sibiu

O sibiancă în vârstă de 68 de ani a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, după mai multe zile petrecute în comă. Femeia a fost adusă la spital cu insuficiență respiratorie la finalul lunii ianuarie, fiind suspectă de gripă.

Femeia a ajuns la spital în stare foarte gravă, fiind deja intubată. Din păcate, după mai mult de două săptămâni petrecute în comă, sibianca a decedat.

„Pacienta era internată la Spitalul Județean Sibiu din 26 ianuarie. A fost adusă de la Spitalul de Psihiatrie în stare gravă, inconștientă și intubată, cu insuficiență respiratorie și suspiciune de gripă. Gripa nu a fost confirmată de analizele de laborator. Din păcate, medicii au declarat decesul femeii într-un final”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
La testarea rapidă, medicii au descoperit că femeia s-ar putea să fi avut gripă. Rezultatul însă nu poate fi confirmat decât de analizele ample făcute de Institutul Cantacuzino din București, explică reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu. „Femeia a fost transferată cu pneumonie, iar în urma unui test rapid cu rezultat pozitiv a fost ridicată și suspiciunea de gripă. Probele necroptice recoltate vor fi trimise la Institutul Cantacuzino din București, pentru confirmarea diagnosticului”, a transmis Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Dacă se confirmă prezența virusului gripal la femeia de 68 de ani, numărul cazurilor de gripă confirmate în județul Sibiu, din acest sezon rece, ar ajunge la opt. De asemenea, ar fi al doilea deces provocat de gripă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus