Miercuri,
05.10.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Fiica senatorului Avram, după ce tatăl său s-a opus majorării alocațiilor pentru copii: “l-am luat la întrebări și mi-a arătat proiectul de 840 de lei“

Fiica senatorului Avram, după ce tatăl său s-a opus majorării alocațiilor pentru copii: “l-am luat la întrebări și mi-a arătat proiectul de 840 de lei“

Acuzat de liberali că s-a opus unei inițiative de majorare a alocației pentru copii la 200 de lei, senatorul Nicolae Avram (PSD) a fost luat la întrebări de fiica sa, mamă a trei copii. Aceasta a descris discuția cu tatăl său într-un dialog public cu medicul sibian Livia Ognean.

“PNL a propus majorarea alocației pentru copii. Senat PSD, Nicolae Avram, a votat împotrivă. Inițiativa a fost respinsă“, este mesajul pe care liberalii sibieni l-au distribuit pe Facebook, în cursul zilei de luni, alăturat fotografiei cu Nicolae Avram. Liberalii susțin că, astfel, și Nicolae Avram s-a opus majorării celor mai mici alocații pentru copii înregistrate la nivelul întregii Uniuni Europene.

Imaginea liberalilor a fost distribuită, printre alții, și de medicul sibian Livia Ognean, iar pe pagina acesteia de Facebook a intrat în discuții și Rodica Popescu, cea care avea să se prezinte mai apoi drept fiica senatorului Nicolae Avram. “Minciuni, minciuni, minciuni! De ce Dumnezeu înghițiți orice vă aruncă alții? De ce luați de bun tot ce citiți? Alocațiile se vor majora, dar cineva s-a gândit să scrie repede prostiile astea“, a scris Rodica Popescu.

psd nicolae avram

“Realitatea, doamnă, este că nu se vor majora. Dar își vor majora pensiile. Aceste javre psd-iste, inclusiv cel din imagine. Nu aveți cum să îl apărați. Asta a făcut“, a scris, în replică, medicul Livia Ognean. După alte câteva discuții, Rodica Popescu a arătat că este fiica senatorului Nicolae Avram. “Și eu am trei copii, să nu credeți că am salariu mare, 2.000 lei, interesul și al meu e să fie alocațiile mari. Sunt fata acestui «individ» și crede-mă că l-am luat la întrebări și mi-a arătat proiectul pentru majorarea la 840. Și mi-a explicat că a votat împotriva celor 200 ca proiectul cu 840 să fie aprobat și din alte surse de finanțare și nu din inflație“, a replicat, mai apoi, Rodica Popescu.

Contactat de Turnul Sfatului, senatorul Nicolae Avram a arătat că majorarea alocațiilor pentru copii este prevăzută, de fapt, în deja “celebrul“ program de guvernare asumat de PSD și ALDE. Și că drept urmare a acestui program de guvernare, în cursul acestui an va fi adoptată o inițiativă legislativă de majorare a alocațiilor pentru copii. “S-au ridicat salariile, s-au majorat pensiile. Deci se vor majora și alocațiile. În acest an nu au fost prevăzute în buget sume pentru astfel de creșteri, dar legea se va face anul acesta. Probabil cu aplicare de la 1 ianuarie 2020. Sau 2021, să vedem. Pentru că lucrurile acestea trebuie gândite, nu povești“ declară senatorul Avram.

Întrebat despre sumele prevăzute pentru majorare, senatorul Avram a respins, însă, versiunea lansată de fiica sa. “Eu nu am văzut ce a scris fiica mea. 840 de lei? Nu, nu facem alocația de 840 de lei, aproape cât salariul minim pe economie... Fiica mea s-ar fi referit la bani vechi, știți? 840 de lei vechi, adică 84 de lei“, a spus Nicolae Avram.

În acest moment, însă, alocația pentru copiii de peste doi ani, în România, este de 84 de lei.

Sursa foto: Facebook / Rodica Popescu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Lucaio

Acum 3 ani

Vrajela PSD Avram își înjură colegii un papagal care nu respecta decât banii
Raspunde

Molguta

Acum 3 ani

Avaaai cat de penibil! Astia se mint si intre ei acasa. Nu mai imi trebuie Netflix, ma uit la ei.
Raspunde

Zumz

Acum 3 ani

Fiica de senator spune ca are salariul de 2000 de lei si ca nu-i mare. Probabil ca e doar un postac care se pretinde altcineva, dar ceea ce este sigur este ca PSD-istii nici nu mai stiu valoarea banilor in Romania, de vreme ce pot pretinde ca te poti descurca si cu 2000 de lei. Pare a fi din aceeasi specie a celor care au facut acel cos de cumparaturi, nu? Iar gogoasa cu 840 de lei i-o fi suflat-o Valcov, doar asa s-ar explica.
Raspunde

Sibiul- izvor de politicieni

Acum 3 ani

Politicienii pe care i-a dat Sibiul tarii sunt de nivelul, seriozitatea si cinstea unor purici de gaini!
Raspunde

Gore

Acum 3 ani

O poza cat o mie de cuvinte...Daca avea titlul ;" Tamp de Sibiu" nu se putea supara nimeni. Daca i-ati cunoate mai bine nu ar trebui sa va mire....fata vorbeste de alocatii de 840 lei ( mama a trei copii - a vazut ea bine)...vine senatorul si ii ia apararea: " lasat-o ma ca asta-i proasta - doar eu am facut-o, n-am nici o indoiala....vorbea de bani vechi proasta, noi respectam programul de guvernare ..... Nu-i de ras ca astia ne conduc....si mai au si urmasi.....
Raspunde

alt sibian

Acum 3 ani

840 lei vechi sunt 84 bani noi, adica 0,84 lei noi. Stai cam prost cu matematica
Raspunde

Educatia mai conteaza?

Acum 3 ani

Un medic i se adreseaza unui alt om (egal de functia pe care o detine) cu apelativul “javra”? Probabil in alte discutii sustine o Romanie educata. Stimata doamna, educatia se face si prin puterea exemplului si ar fi indicat sa oferim tinerilor modele de urmat.
Raspunde

Silviu

Acum 3 ani

Problema este ca suntem prea bine educați si nu ripostăm. Are dreptate doamna. Cei de la putere, politicienii, nu au educatie si sunt niste javre. Vorbeste d-ta, cu educația pe care o ai, cat de frumos dorești despre politicieni si lasa-ne, pe noi ceilalti, sa le spunem cum credem că merită.
Raspunde

Zumz

Acum 3 ani

Daca tot faceti apel la educatie, incercati sa cititi si sa intelegeti un text: ”Aceste javre psd-iste, inclusiv cel din imagine.” Unde vedeti ca i s-a adresat interlocutorului cu apelativul ”javra”?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Preciputeanu Ion

Acum 3 ani

Dragi sibieni, trăim intr-un oras mic de provincie. Nu prea avem multe de scos in evidentă in acest oras. In afara de câteva clădiri istorice din centrul Sibiului, orașul este sarac. Fără zone de agrement serioase, cu toalete publice in Parcul Subarini nou inaugurate și vandalizate , o sala așa zis Polivalenta mica și uzata moral și material, un stadion cârpit , ștrand din epoca Ceaușeștilor și alte locații depășite din toate punctele de vedere. Ce intelectuali sa scoată acum marginenii, zgârie brânza de la Cacova și Poiana? Sibienii sunt renumiți pentru zgârcenie și conservatorism . Nu este de mirare ca Hoțul Avram este de la Sibiu!
Raspunde

Bla bla

Acum 3 ani

Degeaba esti platit (sau ofticat gratuit), nu-ti iese ;) La mai multe! xoxo
Raspunde

Erwin

Acum 3 ani

Ar trebui sa te informezi și sa vezi câți academicieni a dat Mărginimea Sibiului de-a lungul timpului, apoi sa vorbești ... Dar tu ești ăla din redacție care jignește fără a fi cenzurat !
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 3 ani

Cuantumul alocației este un factor minor întro potențială discuție despre ce trebuie să facă statul român pentru creşterea şi educația copiilor .Părintii ,din veniturile lor trebuie să-şi crească şi să-şi educe copiii ,pe de altă parte statul român ar trebuii să asigure la toți copiii accesul la un sistem sanitar de calitate (care este foarte scump ).De asemenea modernizarea şcolilor indiferent de locul unde se află (sat ,comună).Dar guvernanții noştri preferă să ofere pomeni în schimbul voturilor .
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

inca o javra pesedista mincinoasa!Dupa ce si-au marit salariile si pensiile speciale, de unde sa mai fie bani si pentru copii?Lasa-I in pace , ca nu le trebuie bani , lor le dam colo prin 2021 , 2031!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Din nefericire solicitarea maririi alocației este naivă ( cunoscând autoarea ) ; dacă era a unui politician era de un populism degradant : știți cu toții pe ce se cheltuiesc indemnizațiile multor familii numeroase . Să lansăm idei politice cu discernământul și responsabilitatea unui diagnostic / tratament . Cu prietenie .
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

Nu sunt doar mincinosi, sunt si prosti. Se mint intre ei in partid, se mint in familie, ne mint pe noi si nici macar nu isi inteleg minciunile! 84 RON = 840 ROL ?!! (Nu cred ca mai are rost sa-i intrebati ce inseamna ROL si RON si cate zerouri are un milion).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus