Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Scandalul medicilor falși ajunge la Sibiu: Diploma doctorului de la București are datele unei diplome ULBS

Scandalul medicilor falși ajunge la Sibiu: Diploma doctorului de la București are datele unei diplome ULBS

Scandalul medicilor falși care a izbucnit la începutul lunii februarie, când a fost descoperit faptul că un italian a operat la București fără a avea studii medicale, se extinde. Libertatea scrie că a mai descoperit un ginecolog care activează de mai mulți ani, fiind admisă în sistemul de sănătate cu diplomă falsă. Diploma falsă are seria și numărul unui document eliberat de ULBS unui licențiat de Jurnalistică în anul 2008.

Marți, 12 februarie, ziarul a expus pretinsa diplomă de absolvire a Facultății de Medicină pusă la dosarul spitalului public de către medicul ginecolog Raluca Bîrsan. Zeci de mame de pe grupurile de internet au reacționat, recunoscând-o în Raluca Bîrsan pe cea care „ne-a cusut la încheierea cezarianei când ni s-au născut copiii noștri”, scrie Libertatea.

Potrivit publicației, decanatul Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davida” din București ar fi căutat în arhivă diploma femeii pe care aceasta a prezentat-o pentru angajare și au constatat că a fost falsificată după modelul unui document eliberat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Astfel, la facultate au fost depistate mai multe neregularități: în loc de Universitatea „Lucian Blaga din Sibiu”, pe diploma falsă scrie „Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila – București”; a fost modificat anul absolvirii (diploma originală a fost eliberată în 2008, iar cea falsă în 2012), precum și durata studiilor (4 ani pe diploma originală, 6 pe cea a Ralucăi Bîrsan), dar și datele personale. Totodată, pe diploma falsă scrie că aceasta a fost eliberată de „Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului”, în timp ce în anul 2012 instituția se numea „Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului”, apoi „Ministrul Educației Naționale”. Singurul element comun este seria și numărul diplomei, care au și dus la identificarea originalului.

Cum comentează ULBS

Reprezentanții ULBS au comentat apariția numelui universității în acest scandal.

Raluca Daniela Bîrsan, femeia care făcea voluntariat ca medic la Spitalul din Ilfov, şi-a falsificat diploma după ce a luat de pe internet documentul unui licențiat din Sibiu, pe care ulterior l-a modificat, potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii "Lucian Blaga", Teodor Boantă, citat Agerpres. Potrivit lui Boantă, bărbatul a susținut examenul de licență la Sibiu, după care şi-a postat diploma pe blogul personal.

"Domnul şi-a ridicat personal diploma de la noi, din Sibiu, dar el are un blog, în care sunt afişate diplomele lui, faţă - verso, deci a fost foarte simplu ca cineva să intre în posesia diplomei lui. Diploma a fost descărcată de pe internet, după care photoshopată", a explicat Teodor Boantă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Silberpfeil

Acum 3 ani

Ma cutremur: oare citi pochi falsi or fi pe la parastase,masluri si inmormintari?Vorba plaiesului: -Cita frunza, cita iarba,Maria Ta!
Raspunde

sibian100%

Acum 3 ani

Ar trebui să se extindă controlul și asupra asistentelor și infirmierelor,multe dintre ele nu au nici 10 clase într-un domeniu unde riscul incompetenței este foarte mare dar salariile sunt imense.
Raspunde

nobody like everybody

Acum 3 ani

Haos. Asta e societatea in care traim. Totul e o minciuna, o simulare, un fake cum se spune acum. O mare inutilitate tot efortul pe care-I depunem, in viata, in general Ce rost mai are sa faci scoala daca poti sa-ti iei doar diploma? Si sa-ti si foloseasca! Ce rost are sa muncesti sustinut cand poti da tunuri ( de orice fel ) sau țepe cum se mai spune... Nu mai vorbim de relatiile alea care ar trebui sa fie de suflet, bazate pe altceva decat pe performanta. ...Ce sa mai discutam.... Mi e sila si , sincer, frica. Am ajuns sa fiu suspicios pe orice si oricine, daca vad in piata " mere romanesti " instantaneu ma gandesc ca sunt sigur din import ( si poate nu-s ), daca vad un anunt " electrician , execut lucrari de montaj, reparatii. .." din start ma gandesc ca tipu-I un țepar care vrea doar sa ia banii si sa te lase cu lucrarea balta ( si poate omu' e chiar serios ), pana si nevasta -mea daca-mi vorbeste frumos o suspectez ca urmeaza sa mi zica ceva nasol sau sa se intample ceva rau. ...asa am ajuns. Urata lume!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus