Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
14°C

VIDEO Comunitatea Vă Vedem din Sibiu, acțiuni de susținere în fața Tribunalului: “ne propunem să venim aici în fiecare zi“

VIDEO Comunitatea Vă Vedem din Sibiu, acțiuni de susținere în fața Tribunalului: “ne propunem să venim aici în fiecare zi“

Aproximativ 40 de sibieni din cadrul comunității Vă vedem au participat la o primă mișcare de susținere a magistraților, în disputa continuă a actualei puteri politice cu Justiția. Sibienii spun că acțiunea lor va fi una zilnică.

Cei aproximativ 40 de sibieni au aplaudat de pe trotuarul aflat vizavi de actualul sediu al Tribunalului și Judecătoriei Sibiu, în semn de solidaritate cu Justiția din România și cu judecătorii și procurorii sibeni. Reprezentanți ai comunității Vă vedem din Sibiu, cei care au participat la acțiunea de susținere spun că vor notifica reprezentanții primăriei locale referitor la intenția de a organiza astfel de acțiuni în fiecare zi, timp de 15 minute, cu începere de la ora 11:30. Ora a fost aleasă special pentru a putea menține tradiționalul protest din fața sediului PSD care, de mai bine de un an, are loc la miezul zilei.

“Constatăm că ceea ce se întâmplă cu Justiția este tot mai grav. Magistrații au luat atitudine, ceea ce cred că e bine și e ceea ce așteptam și noi. Suntem aici ca să îi sprijinim și să înțeleagă magistrații că cel puțin o parte din societate este alături de ei. Cel mai simplu acum ar fi să se schimbe guvernul, dar mult mai important ar fi schimbarea modului de guvernare, inclusiv în ceea ce privește legile Justiției, în a căror adoptare nu există niciun fel de transparență“, arată unul dintre sibienii care au aplaudat în fața Tribunalului.

Cele câteva zeci de persoane au scandat “Cinste lor, cinste magistraților“, purtând și mesaje de susținere a Justiției. “Suntem aici în sprijinul magistraților, deoarece ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână, prin adoptarea OUG 7/2019, nu este deloc bine pentru țară, pentru Justiție, pentru statul de drept și pentru democrația din România. Noi ne așteptam ca cei de la Guvernare să fi reparat alte probleme din țară, nu să dea o nouă ordonanță pentru a nenoroci Justiția“, a declarat unul dintre participanții la acțiune. Chiar dacă numărul de judecători și

Pentru prima dată de la declanșarea “războiului“ pe care actuala putere PSD-ALDE, susținută de UDMR, îl poartă cu legile Justiției, magistrații sibieni au ieșit să protesteze față de modificările actelor normative, fără o minimă transparență sau dialog cu organizațiile profesionale din domeniu. Protestul a avut loc la finalul săptămânii trecute. Despre acesta poți citi ai multe aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

raspandache

Acum 5 ani

Oamenii ăștia din ce bani trăiesc? Azi, luni la prânz, în loc să fie la serviciu, ca tot românul care muncește, ei freacă buha pe străzi. Dar de mâncare cine le dă? Că nu-s nici niște pricăjiți care să mănânce legume fierte o dată pe zi, judecând după burțile pe care le posedă. Și mă gândesc că nici nu-i întrețin nevestele. Ar fi culmea asistatului social!
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Unii care or iesit in decembrie ´89 nu mai traiesc. Iar altii, ca tine, astazi sunt bine mersi. Concluzia: stai pe kourou tau, ca-i mai sanatos.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mihai

Acum 5 ani

Culmea asistatului social e sa-si permita sa se plimbe pe banii lui de benzina pentru a vota in mai multe judete ;)
Raspunde

Zexe

Acum 5 ani

Ăștia nu lucrează, sunt toți pensionari?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Strul

Acum 5 ani

da voi ce lucrati ? faceti reclama pentru partidul hotilor ? Va trebuie o lopata .....
Raspunde

Itic

Acum 5 ani

Lopata ar fi buna si pt. protestatari. Sa construiasca noua societate fara hoti si fara comunisti cu mainile lor, nu holbandu-s la vitrine...E usor sa te dai dizident stand si privind o vitrina...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Costin Radu

Acum 5 ani

Răspândache trolează ca să genereze trafic pe aici.
Raspunde

Adriana

Acum 5 ani

Bravo celor care luptă impotriva reinstaurarii comunismului în tara asta. Încă e bine cât mai putem ieși in stradă Știm cum era când ne temeam si de umbra noastră. Comuniștii au introdus republica, cu forța, încălcând regulile unui stat de drept. Cât am fost monarhie țara aceasta a dus-o mult mai bine.
Raspunde

///

Acum 5 ani

Cum sa credem ca se reinstaureaz comunismul? Asta e o aiureala...
Raspunde

Ion ionescu

Acum 5 ani

Intrebarea e pentru Cristian Roman, fost prefect si actual manager de spital: la el in institutie e totul ok? Nu mai are nimic de rezolvat? Ca sa stim si noi cum de pleaca in ziua amiaza mare de la munca.
Raspunde

///

Acum 5 ani

Cum pleaca din timpl programului de munca?
Raspunde

zis

Acum 5 ani

aceleasi mutre triste. radu vancu nu era de acord sa semneze condica la revisa Transilvania dar aici vad ca are abonament. hau hau
Raspunde

mama leone

Acum 5 ani

Tot mai rasfirati... poate n-or mai fi fonduri ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus