Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Proiectele maratonului (4). Iubitorii baschetului sibian aleargă împreună pentru statuia lui „Toci”

12 Martie 2019 12:27

Proiectele maratonului (4). Iubitorii baschetului sibian aleargă împreună pentru statuia lui „Toci”

Anul acesta, la Maratonul Internațional Sibiu, Asociația „Al 6-lea Jucător” aleargă pentru prima statuie a unei legende a baschetului sibian – Elemer Tordai. „Toci” ar putea să se înalțe mândru în fața Sălii Transilvania, dacă iubitorii acestui sport se vor reuni și vor strânge bani împreună.

Proiectul pilot al promovării sportivilor care au adus bucurii în orașul Sibiu pornește cu Elemer Tordai, o figură emblematică ce a rămas de-a lungul anilor în sufletele și cântecele suporterilor galben-albaștrilor. Fiind unul dintre jucătorii de care se leagă cele două titluri obținute de echipa BC CSU Sibiu, „Toci” are puterea chiar și acum, după mai bine de zece ani, să inspire copiii și tinerii să îi urmeze pașii și să descopere iubirea pentru baschet care îi ține legați meci de meci, sezon după sezon, pe suporterii sportivilor lui Fleșeriu.

„Nu sunt un sportiv înnăscut. Nu am o conformație care să mă ajute, am fost slab în adolescență, apoi cu niște kilograme în plus pentru vreo 15 ani și de cinci ani am revenit la greutatea din tinerețe, adică mai mult piele și os. Totuși, întotdeauna mi-a plăcut sportul și aș fi vrut să îl practic mai mult. La baschet am avut o „carieră” de sub o săptămână. N-aveam talent la niciun sport, la alergare însă era cam cel mai simplu, abia așteptam să avem concursurile de alergat din jurul Școlii nr. 4, alergam de ziceai că sunt la Olimpiada și mai mereu ieșeam printre primii”, povestește Claudiu Hila, din partea Asociației „Al 6-lea Jucător”.

elemer-tordai-1-1

Tocmai de aceea simte că cel mai potrivit mod prin care poate lua parte la o strângere de fonduri este prin alergare. Mai mult, proiectul pe care l-a ales este unul de suflet pentru el și asociație.

„L-am prins pe Toci jucând și era o încântare să îl privești. L-am cunoscut personal, am discutat de multe ori, era și un om extraordinar, nu doar un foarte bun jucător… Sibiul a avut mulți mari sportivi și merită să aibă o zonă în care să onoram memoria acestora. Statuia lui Toci poate fi prima dintr-o serie care să le păstreze vie memoria”, povestește Claudiu.
Pentru ca acest lucru să devină o realitate, asociația solicită sprijinul suporterilor baschetului sibian, întrucât target-ul stabilit pentru maraton este de 136.000 de lei.

„Această statuie poate fi catalizatorul pentru crearea unei zone (la Sala Transilvania), unde să fie cinstită memoria altor sportivi celebri ai Sibiului, un loc în care copiii și adulții să poată să învețe despre istoria sportului sibian și a marilor sportivi și antrenori pe care i-a dat. Promovarea sportului este scopul Asociației al 6-lea Jucător și promovarea unei tradiții și a unui stil de viață sănătos pentru comunitate”, spun inițiatorii proiectului.

Acesta este doar unul din cele 40 de proiecte acceptate anul acesta în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. Pentru lista completă a cauzelor, precum și modalitățile prin care puteți să susțineți proiectul preferat, intrați pe site-ul oficial al Maratonului Internațional Sibiu.

 

Foto: mirceahodarnau.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus