Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Epopeea deschiderii a două secții de votare din Cartierul Arhitecților continuă: USR a transmis o sesizare la București

Epopeea deschiderii a două secții de votare din Cartierul Arhitecților continuă: USR a transmis o sesizare la București

Organizația USR Cisnădie a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă în legătură cu refuzul autorităților locale de a accepta deschiderea a două secții de votare în Cartierul Arhitecților. 

USR Cisnădie a solicitat încă în luna ianuarie înființarea a două secții de votare în Cartierul Arhitecților. Inițial primarul Gheorghe Huja a răspuns că pe tertoriul localității există deja două secții de votare. Ulterior, echipa USR a mai trimis alte două solicitări primăriei.

„Ne-am așteptat să fie un demers simplu, cu o rezolvare amiabilă între cetățenii urbei și administrația publică locală. În primă fază, am primit un răspuns scurt, prin care eram informați că aceste secții există, undeva pe teritoriul UAT Cisnădie. Am solicitat Primăriei în 7 februarie, să ne comunice unde se află exact cele două secții, știind că la referendum locuitorii din Cartierul Arhitecților au fost alocați la două secții din Cisnădie aflate la 6 km depărtare. Nu am mai primit nici un răspuns, așa cum nu am primit nici un răspuns la a doua adresă, în baza legii 544/2001, prin care reveneam cu solicitarea informației de precizare . Ambele termene legale de răspuns au fost depășite. Cunoaștem faptul că zona noastră este în continuă dezvoltare, iar autoritățile locale sunt conectate cu dezvoltatorii imobiliari. De aceea, acest demers putea fi un bun prilej pentru autorități să își arate interesul pentru toți locuitorii urbei, fie că stau în Cisnădie vatră sau Cartierul Arhitecților”, precizează Rodica Velțan, președinte USR Cisnădie.

Potrivit autorilor sesizării AEP, astfel ar fi fost încălcate mai multe articole din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum si pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, conform căreia numărul de alegători arondaţi unei secţii de votare nu poate depăşi cifra de 2.000; iar „aria teritorială a secţiei de votare trebuie să fie, de regulă, compactă”.

„Într-o comunitate fără mijloace de transport în comun, care să facă legătura între părți ale aceluiași oraș, unde minimul de confort urbanistic nu există din cauza lipsei de viziune și control, orice gest ar fi însemnat deschiderea autorităților la necesitățile propriilor locuitori. Dreptul de a vota este garantat de Constituție și considerăm că atitudinea autorităților locale, care în majoritate reprezintă Partidul Național Liberal, nu este în spiritul european proclamat de partidul pe care îl reprezintă”, mai comentează membrii USR.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

S

Acum 2 ani

Bravo USR! Abia aștept sa vad lupta din campania de la alegerile locale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus