Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Derby-ul Ardealului îi va face pe suporterii baschetului sibian să aștepte nerăbdători seara de duminică, atunci când clujenii vin la Sibiu, unde vor juca în fața unei săli pline. Partea artistică a orașului nu este nici ea neglijată, iubitorii de artă teatrală având mai multe spectacole la care pot să meargă în acest final de săptămână.  

Vineri, 5 aprilie

Conferința specială FITS și TNRS din luna aprilie îi aduce împreună, într-un dialog despre viziune, construcție și verticalitate pe Constantin Chiriac și Andrei Pleșu. Evenimentul, cu acces gratuit ca de fiecare dată, va avea loc de la ora 18:00, la Librăria Habitus Sibiu. Mai multe detalii găsiți AICI

dialog andrei plesu

Unul din cele mai iubite spectacole din repertoriul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, este pus din nou în scenă, în această seară, de la ora 19:00. Prețul unui bilet este 40/50 de lei, iar evenimentul va avea loc la Fabrica de Cultură.

Seara, începând cu ora 20:00 și până târziu în noapte, localul Cheers, de pe Rennes, ne așteaptă la petrecerea brățărilor. Cei single vor purta brățări verzi, cei cuplați le vor avea roșii. Intrarea este gratuită.

single or taken party

O trupă din Cluj vine la Sibiu în această seară, pentru a susține un concert din cadrul unui turneu atât în țară cât și în străinătate. Funkorporation cântă azi, de la ora 21:00, în Atrium, urmând să plece în Ungaria și Austria.

Sâmbătă, 6 aprilie

Tehnica decupajului și a lipirii îi vor ajuta pe micuții de la Atelierul de Creație de sâmbătă să realizeze pernuțe decorative și să înțeleagă importanța somnului de după-amiază. Ca de obicei vor fi două ateliere, de la 10:00 și 12:00, susținute de Diana Ribana. Locurile sunt limitate la 10 participanți/atelier. La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Povestea celor 3 purceluși, care sunt patru va fi spusă din nou la Teatrul GONG, sâmbătă de la ora 11:00. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

purcelusi

Atelierele de creație pentru copii continuă la Shopping City Sibiu și în 2019, în galeria Carrefour, cu activități distractive și interesante pentru cei mici. Meșteșugarii sunt așteptați între orele 11:00 și 14:00, iar accesul este gratuit.

Spectacolul „Visând glasuri” este pus din nou în scenă, la Teatrul GONG, sâmbătă, de la ora 18:00. Mai multe detalii se găsesc AICI.

visand glasuri

Pe seară, Maria Cojocaru, Sergiu Bodescu și Mihai Pitan ne așteaptă în Imperium, pentru un concert live care începe la ora 21:00. Rezervări se fac la numerele de telefon 0369 454 690 / 0745 391 481.

Duminică, 7 aprilie

În ultima zi de week-end, iubitorii baschetului strigă în cor „Hai, CSU!”, de la ora 19:00. BC CSU Sibiu primește vizita celor de la U BT Cluj Napoca. Confruntarea aduce față în față ocupantele locurilor 1 și 2, la finalul sezonului regulat, fiind ultima etapă dinaintea PlayOff-ului.

Foto: Adrian Bugariu Foto: Adrian Bugariu

Cu peste 9 milioane de vizualizări pe youtube si sute de show-uri live, Gabriel Gherghe si Victor Drăgan, doi comedianți îndrăgiți și apreciați de publicul de stand-up vor susține un spectacol în Imperium, de la ora 19:00. Bilete se găsesc la local și costă 25 lei cumpărate în avans sau 30 lei în ziua evenimentului.

De la aceeași oră, la TNRS se joacă „D’ale carnavalului”, o montare fidelă a textului scris de Ion Luca Caragiale, ce aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii caraghioase, construite în jurul unor complicaţii amoroase. Detalii veți găsi pe site-ul TNRS.

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus