Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
0°C

ANAF vinde teren lângă centrul istoric al Sibiului, pretabil pentru ”imobil cu 8 etaje”

ANAF vinde teren lângă centrul istoric al Sibiului, pretabil pentru ”imobil cu 8 etaje”

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu a scos la licitație un teren, practic lipit de centrul istoric al Sibiului, pe care îl promovează ca având aprobat un regim de înălțime de opt etaje plus mansardă.

Terenul se află pe Șoseaua Alba Iulia, la nr. 2, Direcția Regională a Finanțelor Publice Brașov postând de mai bine de o săptămână pancarte la fața locului, prin angajații Serviciului de Colectare și Executare Silită Persoane Fizice.

Conform instituțiilor publice amintite, licitația pentru teren urmează să aibă loc în 22 aprilie, de la ora 12:00, la sediul Finanțelor de pe Calea Dumbrăvii, nr. 17.

Prețul de pornire al licitației este de 938.717 lei, exclusiv TVA.

Licitația vizează ”cota de 4/5 din teren pentru construcții, intravilan, având regimul de înălțime admis de P+8+M, în suprafață de 1445 de metri pătrați, situat în municipiul Sibiu, str. Șoseaua Alba Iulia, nr. 2, ... evaluat la 1.877.433 lei”, arată reprezentanții ANAF.

Cei interesați să participe la licitație trebuie să depună mai multe documente, precum și o taxă de participare de 10% din prețul de pornire al licitației.

WhatsApp Image 2019-04-05 at 11.36.37 (2)

Interesant este că terenul scos la licitație se află în imediata vecinătate a Bastionul Soldisch, cunoscut și ca Bastionul Mercenarilor. Construit în perioada 1622-1627, acesta face parte din fortificațiile înglobate ulterior centurilor de apărare a orașului și a fost în centrul unui imens scandal în urmă cu 11 ani, când peste noapte aici a fost demolată ultima moară istorică a Sibiului.

Pe terenul rămas liber, trei ani mai târziu, societatea Prima Imobiliare SRL obținea un certificat de urbanism pentru ridicarea unui bloc de birouri și spații comerciale. Certificatul de urbanism a fost eliberat în februarie 2011.

”Prin acest certificat de urbanism Primăria a solicitat inițiatorului proiectului elaborarea unui PUZ și obținerea avizului de oportunitate. Acest proiect a fost discutat în ședința CTATU (Comisia tehnica de amenajare a teritoriului și urbanism) din data de 17 martie, iar în urma acesteia i s-a pus în vedere inițiatorului că documentația PUZ va trebui să țină cont de condițiile impuse de avizul emis de Direcția de Cultură”, declara pentru Turnul Sfatului, la momentul respectiv, Mirela Gligore, șef al Serviciului de relații cu presa din cadrul Primăriei Sibiu.

WhatsApp Image 2019-04-05 at 11.36.37 (1)

Tot în 2011 Turnul Sfatului arăta că societatea Prima Imobiliare SRL îl avea drept asociat pe Iulian Bogdan Năstase, prezent și în firma Prima Trans, tot din Sibiu. Aceasta din urma deținea terenul pe care dăinuia până în 2008 ultima moară istorică a județului Sibiu.

”Tocmai de aceea am depus acea cerere, pentru a vedea ce se poate construi acolo. Ca idee, vrem să ridicăm o construcție care să aibă destinația de birouri, dar și de spații comerciale la parter”, spunea în urma cu aproape opt ani Iulian Bogdan Năstase, pentru Turnul Sfatului. Între timp, proiectul a fost abandonat. Cel puțin până la licitația de luna aceasta, când ar putea reînvia sub o altă formă.

Cât privește moara aflată pe acest teren, aceasta a fost demolată în două zile de sâmbătă – 22 și 29 martie 2008, zile în care instituțiile statului nu lucrează. Și care instituții nu au putut dovedi vreun vinovat in toata aceasta poveste, dosarul penal deschis inițial fiind apoi închis cu NUP.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

...

Acum 2 ani

Superb. Moara daramata in weekend, cu pauza (ca sa nu oboseasca prea tare demolatorii ilegali), institutiile statului (mai bine zis ale somnului dulce) nu au gasit pe nimeni vinovat!! Incredibil nu-i asa? Dosar penal inchis cu NUP de catre cine? De catre cel ce a primit niste "caramizi verzi" de la demolatorul ilegal, probabil. Zona de importanta istorica? Cui ii pasa? Probabil plebeilor, ca doar nu s-or impiedica astia de asa nimicuri. Aproape zece etaje intr-o zona fara blocuri? De ce nu? Daca cele de mai sus au fost posibile evident ca se poate si asta, nu? Primaria, comisiile lu' peshte si cei care au inchis dosarul cu NUP sunt fie niste Incapabili (cu I mare) fie niste Corupti Ce sa asteptam de la asa niste institutii marionete in mainile catorva imbogatiti? As vrea sa publicati numele celor care au aprobat acolo 8+1 etaje, in acea zona. Cel putin sa ii stim cand ii vedem pe strada, ca altceva vad ca nu se poate face in orasul asta de blegi
Raspunde

nelu

Acum 2 ani

foarte bine ca distrugem istoria orasului, acum avem mall, acolo primim turisti, direct din tren, sa vada noile constructii ale arhitecților moderni, plin de inspiratie, va rog eu frumos opriti distrugerea istoria orasului
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A

Acum 2 ani

Mai sus puteti observa doi oameni care habar nu au cum se dezvolta orasele. Eh oricum sibienii se mandresc cu cel mai european oras dar niciodată nu ai vizitat altceva inafara de centrul istoric care e mediocru sau nu au vazut niciodată ce se intampla in restul orasului. Aici se aplica perfect vorba aia cu afara e vopsit gardul si inauntru leopardul.
Raspunde

Omg

Acum 2 ani

Ti-am mai spus de 1000 de ori, brasovean frustrat , boala ta se cineva la psihiatru ... Dacă centrul Sibiului e mediocru, atunci poate îți place cel al Caracalului sau Alexandriei??
Raspunde

S

Acum 2 ani

Al Brașovului e "mai" mediocru, aia e clar. Piața aia pavata comunist, cu fântâna aia comunista...
Raspunde

Zebra

Acum 2 ani

Ce-ar zice PMS daca ar cumpara / prelua o parte din acel teren pentru a mai largii bulevardul putin, astfel incat si pe calea de urcare a drumului (Sos Alba Iulia) spre Str. Dealului sa fie doua benzi ? Mai putem adauga si niste piste de biciclete separate de carosabil si trotuar. N-ar fi mai bine asa ? Decat o cladire de 8 etaje ... ? Zic si eu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 2 ani

cine o fost primar in 2008,2011?????????????????????arhitect sef???????????????????????
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

De crăciun o hăbăucă ,întâmplător primar al Sibiului ,punea în Piața Mare, în loc de brad de crăciun o instalație cu becuri pe motiv de ,,să nu distrugem natura " adică să fim ecologici .Între timp prin cartierul Hipodrom spații verzi s-au transformat în locuri de parcare fiind asfaltate .La Cireşica un loc de joacă pentru copii aproape a fost desființat în locul lui apărând o parcare .Nu am auzit niciun iubitor de copii să protesteze la fel cum pe aşa zişi ecologişti nui-i intereseaźă că dispare spațiul verde din Sibiu .Se pare că toți sibienii împreună ANAF , primăria Sibiu împreună cu cei care se cred ecologişti, au un singur scop şi anume să extermine spațile verzi din Sibiu .
Raspunde

S

Acum 2 ani

@inspectorul javert Totul pana la comoditate, nu? Dacă primăria nu face parcări subterane, n-o fi poporul fraier sa nu aibă mașina, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus