Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu a scos la licitație un teren, practic lipit de centrul istoric al Sibiului, pe care îl promovează ca având aprobat un regim de înălțime de opt etaje plus mansardă.
Terenul se află pe Șoseaua Alba Iulia, la nr. 2, Direcția Regională a Finanțelor Publice Brașov postând de mai bine de o săptămână pancarte la fața locului, prin angajații Serviciului de Colectare și Executare Silită Persoane Fizice.
Conform instituțiilor publice amintite, licitația pentru teren urmează să aibă loc în 22 aprilie, de la ora 12:00, la sediul Finanțelor de pe Calea Dumbrăvii, nr. 17.
Prețul de pornire al licitației este de 938.717 lei, exclusiv TVA.
Licitația vizează ”cota de 4/5 din teren pentru construcții, intravilan, având regimul de înălțime admis de P+8+M, în suprafață de 1445 de metri pătrați, situat în municipiul Sibiu, str. Șoseaua Alba Iulia, nr. 2, ... evaluat la 1.877.433 lei”, arată reprezentanții ANAF.
Cei interesați să participe la licitație trebuie să depună mai multe documente, precum și o taxă de participare de 10% din prețul de pornire al licitației.
Interesant este că terenul scos la licitație se află în imediata vecinătate a Bastionul Soldisch, cunoscut și ca Bastionul Mercenarilor. Construit în perioada 1622-1627, acesta face parte din fortificațiile înglobate ulterior centurilor de apărare a orașului și a fost în centrul unui imens scandal în urmă cu 11 ani, când peste noapte aici a fost demolată ultima moară istorică a Sibiului.
Pe terenul rămas liber, trei ani mai târziu, societatea Prima Imobiliare SRL obținea un certificat de urbanism pentru ridicarea unui bloc de birouri și spații comerciale. Certificatul de urbanism a fost eliberat în februarie 2011.
”Prin acest certificat de urbanism Primăria a solicitat inițiatorului proiectului elaborarea unui PUZ și obținerea avizului de oportunitate. Acest proiect a fost discutat în ședința CTATU (Comisia tehnica de amenajare a teritoriului și urbanism) din data de 17 martie, iar în urma acesteia i s-a pus în vedere inițiatorului că documentația PUZ va trebui să țină cont de condițiile impuse de avizul emis de Direcția de Cultură”, declara pentru Turnul Sfatului, la momentul respectiv, Mirela Gligore, șef al Serviciului de relații cu presa din cadrul Primăriei Sibiu.
Tot în 2011 Turnul Sfatului arăta că societatea Prima Imobiliare SRL îl avea drept asociat pe Iulian Bogdan Năstase, prezent și în firma Prima Trans, tot din Sibiu. Aceasta din urma deținea terenul pe care dăinuia până în 2008 ultima moară istorică a județului Sibiu.
”Tocmai de aceea am depus acea cerere, pentru a vedea ce se poate construi acolo. Ca idee, vrem să ridicăm o construcție care să aibă destinația de birouri, dar și de spații comerciale la parter”, spunea în urma cu aproape opt ani Iulian Bogdan Năstase, pentru Turnul Sfatului. Între timp, proiectul a fost abandonat. Cel puțin până la licitația de luna aceasta, când ar putea reînvia sub o altă formă.
Cât privește moara aflată pe acest teren, aceasta a fost demolată în două zile de sâmbătă – 22 și 29 martie 2008, zile în care instituțiile statului nu lucrează. Și care instituții nu au putut dovedi vreun vinovat in toata aceasta poveste, dosarul penal deschis inițial fiind apoi închis cu NUP.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Bastionul Soldisch , Calea Dumbrăvii , ANAF , licitatie , Turnul Sfatului , Centrului Creștin , App Image , Istorie Naturală , Primăriei Sibiu , vanzare , Finanțelor Publice Sibiu , Mirela Gligore , Șoseaua Alba Iulia , Finanțelor Publice Brașov , Administrația Județeană , Direcţia Regională , teren , Iulian Bogdan Năstase , stiri sibiu , Prima Imobiliare , Prima Trans , Bastionul Mercenarilor , Executare Silită Persoane Fizi
Vizualizari: 8544
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
@Slamina
Acum 2 ore
Mioara
Acum 2 ore
???
Acum 2 ore
Radu
Acum 2 ore
@Aaa