Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
13°C

Respectul pentru meserii. Tinerii sibieni sunt invitați în Piața Mare la Târgul ofertelor de învățământ dual

Respectul pentru meserii. Tinerii sibieni sunt invitați în Piața Mare la Târgul ofertelor de învățământ dual

Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, alături de companii, licee și partenerii instituțiilor publice invită la Târgul Ofertelor Educaționale de Învățământ Profesional și Dual.

Sistemul dual de învățământ are o durată de 3 ani și combină ucenicia într-o companie în paralel cu educația profesională în cadrul unei școli.

„Meseria este în continuare o brățară de aur - cea mai bună garație a unui loc de muncă în viitor. Învățământul dual din Sibiu aduce înapoi respectul pentru meserii, oferă tinerilor o instruire temeinică, iar ulterior un loc de muncă decent și bine plătit”, spune primarul orașului, Astrid Fodor, într-un mesaj video înregistrat cu ocazia organizării acestui eveniment.
Evenimentul va avea loc în perioada 15-16 mai 2019, între 10:00 - 19:00 în Piața Mare și este dedicat elevilor din clasa a VIII-a care își doresc să învețe o meserie.

Potrivit organizatorilor, participarea la târg îi va ajuta pe elevi și pe părinții acestora să descopere beneficiile învățământului dual și profesional; să afle despre ofertele educaționale din această arie; să întâlnească reprezentanții unităților de învățământ și pe cei ai companiilor care susțin acest tip de învățământ, dar și să exprimenteze standurile interactive din cadrul Caravanei Meseriilor.

Anul 2019 este al cincilea când în Sibiu se implementează învățământul dual. Tinerii acceptați în clasele create în acest sitem primesc burse de 500 de lei, iar cei mai buni - și burse de merit.

În județul Sibiu sistemul dual este implementat la Colegiul Tehnic „Independența”, Liceul Tehnologic „A. Iancu”, Liceul Tehnologic „H. Coandă”, Colegiul Economic „G. Barițiu”, Liceul Tehnologic „Automecanica” Mediaș și Liceul Tehnologic Cisnădie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus