Miercuri,
02.12.2020
Ceata
Acum
-7°C

De două ori DA pentru ROMÂNIA, în 26 mai

03 Mai 2019 10:44

De două ori DA pentru ROMÂNIA, în 26 mai

Pe 26 mai, România este chemată la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlamentul European și pentru a răspunde celor două întrebări de la referendum. ”Sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți?” și ”Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?” - acestea sunt cele două întrebări care vor apărea pe buletinele de vot, la referendumul declanșat de Președintele Klaus Iohannis. Românii au așadar ocazia să spună direct, prin votul lor, ce fel de viitor își doresc pentru țara lor.

DA, ne luăm România înapoi

”După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a da un răspuns clar actualei guvernări. Au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și despre ofensiva pesedistă împotriva justiției”, a declarat Președintele Klaus Iohannis.

DA la prima întrebare - ”Sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți?” va opri politica de spălare a dosarelor condamnaților penal aflați la putere. Va fi, totodată, o garanție a unei ”societăți curate, o societate performantă în secolul XXI, o societate europeană pentru România”, după cum puncta Președintele în declarația sa.

DA la o doua întrebare - Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?” va opri orice abuz prin ordonanțe de urgență menite să deservească interesele politicienilor cu condamnări penale.

”Răspunsul DA la cele două întrebări va readuce politica din România în limitele trasate de Constituție, de normele europene și de votul oamenilor. Este cea mai puternică armă prin care România poate fi ferită de abuzuri și redată cetățenilor ei. Spunând DA la aceste două întrebări, noi, cetățenii cinstiți, ne vom lua țara înapoi!”, a declarat Raluca Turcan, deputat PNL de Sibiu.

Votul la referendum, startul schimbării dorite de români

O mare parte din dezbaterile politice recente s-au concentrat în jurul efectului acestui referendum. Cât de important este rezultatul și cum poate fi el transpus în realitate?

”Contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot!”, a asigurat Președintele Klaus Iohannis.  ”Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a doua zi! Referendumul este începutul unui proces mai amplu, un proces care începe acum, cu alegerile europarlamentare, continuă la toamnă, cu alegerile prezidențiale, continuă la primăvară, cu alegerile locale, și, în final, la sfârșitul anului viitor, cu alegerile parlamentare. Tot acest proces, tot acest vot, trebuie privit în ansamblul său”, a explicat Președintele.

DA-ul la referendum va fi, așadar, punctul de start pentru schimbarea profundă a societății și politicii românești. Importanța lui nu este însă exclusiv simbolică, după cum au declarat liderii PNL, care au dat asigurări, în repetate rânduri, că vor transpune în lege rezultatul scrutinului din 26 mai, ”încă de a doua zi”.

Campanie pentru România

”PSD, cu siguranță, va încerca, prin toate mijloacele, să boicoteze acest referendum”, avertiza Președintele Klaus Iohannis.

La foarte scurt timp după această declarație, liberalii demascau deja ordonanță de urgență de modificare a Legii referendumului prin care PSD intenționa să interzică Președintelui implicarea în campania pentru referendumul din 26 mai. ”Autoritatea Electorală Permanentă a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență pe care intenționează să o adopte Guvernul, elaborat împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, prin care este modificată Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului. Miza acestui proiect odios este aceea de a-i interzice Președintelui României, Klaus Iohannis, posibilitatea de a se pronunța asupra referendumului pe care domnia sa l-a declanșat pentru data de 26 mai. Acest fapt încalcă în mod barbar atât Constituția României, cât și deciziile Curții Constituționale referitoare la libertatea de exprimare pe care o are Președintele României”, sublinia Ludovic Orban, Președintele PNL.

Atât Președintele Klaus Iohannis, cât și PNL au anunțat public o campanie hotărâtă pentru referendum: ”Este normal să fac campanie pentru România! Eu de când sunt Președinte mă implic pentru România și asta vreau și pentru asta, da, voi face campanie! Și pentru referendum, și pentru prezidențiale, dar mai ales pentru o Românie europeană, o Românie justă, o Românie dreaptă, o Românie așa cum și-o doresc românii, nu așa cum și-o doresc pesediștii”, a spus Klaus Iohannis.

Comentarii

9 comentarii

Nicub

Acum 1 an

Un referendum de Rasu plânsul, inutil și costisitor și care va fi invalidat cu 20 la sută!
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

ne luam romania inapoi! nu cred ca au venit mai multi de 10.000 romani inapoi. nu mai crede nimeni in LOZINCI fiecare face ce vrea LA VOT
Raspunde

Nelu

Acum 1 an

ne luam romania inapoi! care ba ?
Raspunde

...

Acum 1 an

Geht nur das was du verstehst? Aha. This ist what you got to know. Loved you thow we didn`t show Ich liebe dich nicht, du liebst mich nicht Ich liebe dich nicht, du liebst mich nicht Ich liebe dich nicht, du liebst mich nicht Da da da...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Referendumul reprezintă procesul de consultare directă a cetățenilor unei țări în legătură cu un text de lege de o importanță cu totul deosebită sau asupra unei situații de importanță națională.Nu ne aflam in niciuna din situatii prin urmare referendumul este nu doar inutil ci si pagubos.Chiar daca ,prin absurd,PNL va avea un scor bun la europarlamentare( apropo,in afara de jos PSD si muiePSD care ar fi politica europarlamentarilor PNL?) PSD+ALDE+UDMR+Minoritati vor avea majoritatea in Parlament.De asumarea raspunderii ati auzit?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelu

Acum 1 an

O singura data DA, pe 26 mai! DA, PSD!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 1 an

Cam cusut cu ata alba dom Presidente - romanii numai sunt naivi ca alta data - am umblat si noi prin lume ! ...sa auzim de bine si altu n locu dumneavoastra
Raspunde

Ileana g

Acum 1 an

Data trecuta ai zis sa stăm acasă, acum zici sa mergem ... Make up your f-ing mind
Raspunde

Zexe

Acum 1 an

Eu vreu de trei ori: Da, da , da!... și o dată ba!, că nu merg la vot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus