Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Iohannis a anunțat ce document a pregătit pentru Summitul de la Sibiu

Iohannis a anunțat ce document a pregătit pentru Summitul de la Sibiu

În ajunul Summitului informal al liderilor Uniunii Europene, Președinția de la București a anunțat că șeful statului va găzdui evenimentul, la care sunt așteptați președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

„Principalul subiect de discuții al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani”, se menționează într-un comunicat al Președinției.

De asemenea, instituția precizează că șeful statului, Klaus Iohannis, va prezenta în cadrul reuniunii viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii 5 ani. Acest document urmează să fie adoptat la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie, pe baza concluziilor Summitului desfășurat la Sibiu.

Amintim că președintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis, luni seara, o invitaţie către liderii din cele 27 state UE care vor veni la Sibiu să adopte o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus