Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Video. Cel mai emoționant moment al summit-ului. “Este total spontan, vă dați seama“

Video. Cel mai emoționant moment al summit-ului. “Este total spontan, vă dați seama“

Un moment rar în istoria summit-urilor liderilor europeni a avut loc la Sibiu. La finalul fotografiei de grup, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, liderii Europei s-au îndreptat către sibienii are îi aplaudau de pe margine. A urmat o baie de mulțime, cu zeci de lideri europeni și sute de sibieni de o parte și de alta a unui gard de un metru înălțime.

La câteva minute după ora 14:00, liderii europeni reuniți în cadrul summit-ului de la Sibiu au ieșit împreună în Piața Mare, pentru fotografia oficială de grup. După câteva zeci de secunde, liderii au început să îi salute pe sibienii de pe margine, care au început să aplaude. Acela a fost momentul în care președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a sugerat președintelui Klaus Iohannis să se îndrepte către sibieni. Între cei doi se afla Donald Tusk, președintele Parlamentului European, care atât a susținut ideea, fiind deja obișnuit a se amesteca printre sibieni (miercuri după-amiază s-a plimbat prin Piața Mare, iar joi, la summit, a venit pe jos pe Nicolae Bălcescu, oprindu-se să salute localnicii).

Ceea ce a urmat i-a luat pe toți prin surprindere: sibienii s-au întâlnit, brusc, față în față cu Angela Merkel, cu Emmanuel Macron, cu Iohannis, cu Tusk, cu Jean-Claude Juncker, cu alte cuvinte cu toți liderii europeni reuniți la summit-ul de la Sibiu.

foto de grup summit

După câteva minute în care sibienii au scandat “Europa“ și “Iohannis“, liderii s-au retras în clădirea Muzeului Brukenthal unde este programat un prânz de lucru. La despărțirea de mulțime, Klaus Iohannis a concluzionat că baia de mulțime a fost “cel mai emoționant moment al summit-ului“.

baie de multime 2

“E un semn foarte, foarte frumos din partea sibienilor că au venit și, spontan, ați văzut că liderii au dorit să îi salute pe sibieni. Mi se pare un lucru extraordinar de frumos, este total spontan, vă dați seama. Oamenii au venit de curiozitate și liderii au simțit căldura românilor care abia au așteptat să îi primească în inima României. După părerea mea acesta este cel mai emoționant și emoțional moment din întregul summit de astăzi“, a spus Klaus Iohannis.

 

De pe margine, oamenii s-au arătat foarte încântați de ceea ce au văzut. Printre ei s-a aflat și un bărbat de 72 de ani, venit de la Rășinari în costum popular. “De mic copil îmi place portul popular. Dar astăzi am venit deoarece este ziua cea mai importantă pentru Sibiu, este capitala Europei astăzi. Am văzut toți președinții europeni, începând de la domnul președinte al României, al Franței, toți... și mă bucur că se poate rezolva ceva în bine“, a spus bărbatul. Mulți dintre cei prezenți au simțit și sperat că prin acest summit imaginea României se va mai schimba în cadrul Uniunii. “Ceva deosebit. O normalitate, o Românie europeană, cunoscută, o Românie care cât de curând își va lua locul meritat datorită domnului președinte, un președinte de cuvânt, de onoare, pe care îl vedem că este apreciat de toți oficialii europeni. Vrem în 26 mai să scriem istoria. De două ori da, scăpăm de ce nu trebuie în România și ieșim la vot. Români, la vot!“, a mai rostit una dintre spectatoare.

Sursa foto: presidency.ro Sursa foto: presidency.ro

Sursa foto: presidency.ro Sursa foto: presidency.ro

baie de multime summit baie de multime 3 baie de multime 1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mihai

Acum 4 ani

Undeva mai in spatele multimii, intre pensionari mi se pare ca am vazut-o pe dancila. Era o "duamna" cu o palarie mare si ochelari de soare. Pana la urma tot a ajuns ea la Sibiu
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! era sosia lui carmen
Raspunde

sibianul realist

Acum 4 ani

Si daca ar fi fost ea, ce mare lucru? Are si ea dreptul sa stea pe margine ca orice cetatean!
Raspunde

Labus

Acum 4 ani

A venit la concert!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Mosu

Acum 4 ani

Trebuia ca toți "liderii" Europei să meargă în zona industrială vest și pe cântecele muncitorilor prost plătiți la multinaționalele lor , adică a stăpânilor de sclavi moderni , sa ceară voturi ...vivat Colonia Romania...
Raspunde

cititor

Acum 4 ani

Daca nu iti convine, du-te si munceste la un "patron" roman, cu salariul minim pe economie ... Sau esti dintre cei care nu au reusit sa ajunga in zona de vest si crapi de invidie?
Raspunde

Daniel

Acum 4 ani

Orice angajat este liber sa-si aleaga angajatorul. Nu-i bun salarul, cauta un loc de munca mai bine platit. Simplu. Totusi, tu, si altii ca tine, prefera sa se victimizeze si sa inventeze dusmani.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Aiureli RTV : “ spontan organizat “ ! Absolut spontan - pot certifica martorii evenimentului : entuziasm sincer proUE . O notă de originalitate de la grupul de tineri ecologiști din München “ nie wieder CDU , nie wieder Merckel !” Localnicii i-au privit cu mirare și îngăduință pe adolescenții veniți la Sibiu sa salveze planeta .
Raspunde

un sas

Acum 4 ani

Mai rumanasilor .. Uitati-va cum au fost primiti liderii Europeni la SIBIU si cum a fost primit Dragnea la Iasi...Asta ce denota ROMANII vor Europa nu Bolsevicii ...indifrent de unde sunt ...mult succes...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus