Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

A murit mama Mitropolitului Ardealului. Viorica Streza va fi înmormântată joi, la Sâmbăta de Sus

A murit mama Mitropolitului Ardealului. Viorica Streza va fi înmormântată joi, la Sâmbăta de Sus

Viorica Streza, mama Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a trecut la cele veşnice în după-amiaza zilei de luni. Aceasta s-a născut la data de 24 octombrie 1929 în localitatea Sâmbăta de Sus, anunță Bună Ziua Brașov.

A dat naştere la 4 copii, dintre care fiul cel mare a devenit actualul Mitropolit, iar una din celelalte trei fete a murit la vârsta de 3 luni.

Soţul i-a murit la vârsta de 38 de ani, în 1961. A crescut singură 3 copii. Tot ea a ajutat şi la creşterea celor 5 nepoţi, copiii părintelui Mitropolit, rămas văduv după decesul soţiei sale.

Ultimii ani ai vieţii i-a petrecut la Sibiu, în grija fiului său, locuind până în ultima clipă a vieţii lângă Catedrala mitropolitană. În ultimii doi ani a fost imobilizată la pat.

Trupul neînsufleţit va fi adus miercuri de la Catedrala Mitropolitană Sibiu la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, unde, la ora 17.00, va avea loc o slujbă de pomenire. Slujba de înmormântare va avea loc joi, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Sâmbăta de Sus, la ora 12.00, urmată de masa de pomană, la ora 14.00.

Foto: Bună ZIua Brașov

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Radu

Acum 3 ani

Dumnezru sa ii faca parte de odihna binemeritata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus