Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

“Enjoy Transylvania“  – revista distribuită tuturor oaspeților summit-ului de la Sibiu

“Enjoy Transylvania“  – revista distribuită tuturor oaspeților summit-ului de la Sibiu

Cu aproape 300 de pagini, proiectul editorial “Enjoy Transylvania. A jewel of Romania at the heart of Europe“ a fost distribuit tuturor jurnaliștilor, dar și liderilor europeni și delegațiilor străine care au participat la summit-ul de la Sibiu.

“Enjoy Transylvania. A jewel of Romania at the heart of Europe“ este un proiect editorial al revistei Transilvania Business, ai cărei reprezentanți îl descriu drept un cadou oferit de Ziua Europei liderilor care au participat la summit-ul de la Sibiu. Proiectul care se dorește o “invitație întru cunoașterea Transilvaniei și a României“ a fost tipărit în 15.000 de exemplare și redactat integral în limba engleză. “Merită lectura și își va găsi un loc și în biblioteca fiecăruia. Este un număr de colecție despre cultură și civilizație în Transilvania. Despre Branduri care respectă presa scrisă“, descriu editorii revistei Transilvania Business. Distribuită tuturor invitaților summit-ul de la Sibiu, revista “Enjoy Transylvania. A jewel of Romania at the heart of Europe“ este disponibilă din ziua de 14 mai și la punctele de difuzare a presei din toată țara.

tb piata mare

 

“«Enjoy Transylvania. A jewel of Romania at the heart of Europe!» cred că a adus și, mai ales, va aduce pata de culoare a culturii și civilizației din Sibiu și din Transilvania celor ce au avut onoarea să o primească. Și să o citească acasă, undeva în Europa și chiar în lumea largă - pentru că au fost jurnaliști de peste tot - cândva sau în timp ce documentează materiale mai temeinice despre summit… Un loc în bibliotecile celor ce au fost la Sibiu“, Aurelian Grama, fondatorul Transilvania Business
Primele 28 de pagini ale ediției speciale a revistei Transilvania Business sunt alocate Sibiului, cu tot ceea ce înseamnă viață economică, socială, educațională sau culturală. În paginile numărului editat cu ocazia summit-ului mai pot fi regăsite și ample materiale jurnalistice care scot în evidență și specificul altor județe sau zone ale țării, precum Maramureș, Mureș, Oradea, Arad sau Covasna. Sunt descrise pe larg și atracțiile turistice, dar și oportunitățile de afaceri.

tb summit 4

“Despre oraș și sibieni. Excepțional“

“Am avut datorită studenției de la Cluj de la UBB de la Istorie și a vieții din celebrul Cămin Avram Iancu o largă deschidere spre Europa. De la greci și romani, încoace spre lumea secolului XX pe atunci. Ca jurnalist si creator de cotidiane si săptămânale prin Ardeal, încă de prin 2000 am început seriale scrise de tineri școliți la ce va fi cândva Uniunea Europeană pentru țara noastră. Înainte cu 3-4 ani de aderarea la NATO și integrarea în UE“, amintește acum Aurelian Grama, fondatorul Transilvania Business.

Echipa revistei lansată în urmă cu nouă ani a fost prezentă la Sibiu și în perioada summit-ului. “Vizita cu emoții pentru noi, ca echipă a Transilvania Business de la Sibiu, pe lângă momentul predării revistelor pentru a fi oferite invitaților jurnaliști și lideri europeni, a fost și una jurnalistică. Colegele mele, Ligia Voro și Irina Papuc, au fost martori oculari, jurnaliști acreditați. Liviu Ilinca a distribuit 2.500 de exemplare în hotelurile și pensiunile din oraș, dar și eu cu Nicolae Pop am făcut promovare în cafenele și restaurante și locuri publice, mândri efectiv de publicația la care am trudit, creat, lucrat ultimele două luni. Ionel Albu și-a asumat alte trei joburi, fiecare diferit, în cele trei zile creative la Sibiu“, descrie Aurelian Grama.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor Primarul Sibiului, Astrid Fodor

În stilu-i amplu și dezinvolt care îl caracterizează, Aurelian Grama a surprins și atmosfera Sibiului din perioada summit-ului. “Despre oraș și sibieni. Excepțional. Despre trupele de elită din toate structurile – simplu: dacă aș fi fost femeie tare mi-ar fi plăcut să fiu la Sibiu. Cred că au luat FB. Dincolo de inadvertențele altor abordări legale necunoscute multora dintre cetățeni. Am trecut și pe strada Cetății, pe la zona gastronomiei sibiene. Am onorat recenta inițiativă românească de a ne bucura și de vinurile și de gastronomia națională. Bun, fain prezentat, cu poveste, cu producători și degust împlinit. Noi am circulat cam pe unde ne am dorit. Cred că investițiile vor veni în continuare la Sibiu. Și în România. Mi-ar fi plăcut să aflu câți din oficialii de la Timișoara – Capitala Culturală au fost prezenți să ia lecții. Rectorul Universității de Vest era acolo. Onor doamna primar Astrid Fodor – impecabilă pe covorul roșu. A cules multe mulțumiri. Despre politici, lăsăm analiștii“, mai spune Aurelian Grama.

Spiritul Sibiului în contextul summit-ului a fost surprins și de Ligia Voro, redactor șef al Transilvania Business și senior editor al cotidianului Zi de Zi. “Rămân fană a Uniunii Europene și după Summit-ul informal de la Sibiu, cu toți supărații, euroscepticii, «gigeii contra» și în ciuda obositoarei diplomații europene și a limbajului neaplicat și cam de lemn al discursurilor“, a scris Ligia Voro, pe pagina ei de Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus