Duminică,
14.08.2022
Parțial Noros
Acum
23°C

Ce facem în weekend? Noaptea Muzeelor și un nou festival de mâncare

Ce facem în weekend? Noaptea Muzeelor și un nou festival de mâncare

Weekend-ul 17-19 mai ne așteaptă cu multe surprize - mai multe spectacole de Stand Up Comedy vor avea loc în câteva localuri sibiene, muzeele vor avea intrare gratuită în ziua de sâmbătă, iar în Parcul Tineretului se organizează primul festival „VINO”. 

Vineri, 17 mai

Cele mai bune decizii se iau pe stomacul plin. Așa că înainte să faceți orice plan pentru acest week-end, faceți un popas la Pizza by Tango, cea mai faină pizzerie din centrul Sibiului. Puteți să alegeți fie un preparat din meniul restaurantului, fie să vă creați propria pizza, după gustul vostru.

Din această seară și până duminică, suntem așteptați în Parcul Tineretului, la prima ediție a festivalului „VINO”. Aici producătorii de vinuri de la crame din toate zonele viticole ale țării, se vor întâlni cu cele mai populare food truck-uri la ora actuală din România. Detalii veți găsi în articolul de AICI.

vino festival (1)

La Shopping City Sibiu puteți vedea cea mai inedită expoziție! Din 26 aprilie până în 26 mai, puteți descoperi replicile de ceară în mărime naturală ale unor personaje celebre precum Regele Mihai, Gheorghe Hagi, Ilie Năstase, Robert De Niro, Jim Carrey, Messi, Cristiano Ronaldo sau Beyonce. Detalii găsiți pe pagina oficială de Facebook a mall-ului.

137

Ediția 2019 a Sibiu Jazz Festival a început de joi și se derulează sub semnul unui nou concept, ce reunește muzica și spiritul locului. Astfel, până duminică, inima orașului, Piața Mare, va bate în ritmuri de jazz.

Spectacolul „Bravul soldat Svejk” se joacă la TNRS în această seară, de la ora 19:00. Pentru detalii despre spectacol și prețuri, puteți intra pe site-ul oficial al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

Maria Cojocaru și Cristian Lupașcu susțin un nou concert deosebit în Imperium Live, diseară, de la ora 21:00. Rezervările se fac la numerele de telefon 0369 454 690 sau 0745 391 481.

123

O oră mai târziu, sunteți invitați la un party cu rap Românesc, alături de gAZAh Oficial, DJ Gharaa și invitații lor speciali, trupa La Familia. Intrarea la concert costă 35 de lei, iar evenimentul va avea loc la Aqua Club.

997

Sâmbătă, 18 mai

Muzeul ASTRA a pregătit pentru ziua de sâmbătă, 18 mai, un program special, de care vizitatorii se vor putea bucura de dimineața (08:00) până seara târziu (00:30). Este o zi cu o însemnătate aparte, întrucât vor avea loc atât Ziua Internațională a Muzeelor, cât și Noaptea Muzeelor, două evenimente de prim plan în peisajul cultural național și internațional. Intrarea va fi liberă pe tot parcursul programului în toate unitățile Muzeului ASTRA. Puteți afla mai multe detalii AICI

Noaptea Muzeelor_arhiva - foto Silviu Popa (74)

LOOK Fashion Festival Sibiu, primul târg de design românesc din Sibiu destinat designerilor, producătorilor şi comercianţilor de articole vestimentare, accesorii şi bijuterii, va avea loc mâine și poimâine, între orele 10:00 și 18:00. Evenimentul va fi găzduit de Redal Expo.

778

Concursul de ciclism CRITERIUL PRIMAVERII își propune să reunească mâine la start peste 550 de participanți sibieni din toate categoriile socio-profesionale – elevi, muncitori, specialiști în diverse domenii, intelectuali, etc. accentuând rolul formativ și educativ al mișcării sportive de masă. Competiția este una de ciclism rutier, care se desfășoară în condiții de trafic rutier restrictionat, pe un traseu în lungime de 19km. Înscrieri și detalii AICI.

La Teatrul GONG, copiii pot învăța sâmbătă, de la 10:00 și de la 12:00, cum să confecționeze animăluțe simpatice din hârtie, îndrumați de Aurelia Călinescu. Durata unui atelier este o oră și jumătate, iar costul este 14 lei.

128

De la ora 11:00, cei care nu iau parte la ateliere, pot să vadă spectacolul „Hansel și Gretel”, în regia Oanei Leahu.

La TNRS, de la ora 19:00, are loc avanpremiera spectacolului „Ivona, principesa Burgundiei”. Spectacolul este prezentat în limba germană, cu traducere în limba română și engleză. Informații pe larg despre programul de spectacole și bilete online, zero comision, pe site-ul oficial al teatrului.

Doru Octavian Dumitru invită prin spectacolele sale la destindere și terapie prin râs. Sâmbătă seara, de la ora 19:00, artistul ne invită la terasa Piano, pentru o seară de Stand UP. Prețul unui bilet este 35 de lei.

Duminică, 19 mai

Muzeul ASTRA va inaugura duminică, ora 13:00, Muzeul Țării Secașelor, în localitatea Miercurea Sibiului. Colecția celui mai nou muzeu din peisajul cultural al județului Sibiu va fi organizată într-o clădire aflată în Piața Corneliu Medrea, nr. 31, în zona centrală, în apropierea bisericii greco-catolice și a bisericii evanghelice. Ca reper istoric, clădirea respectivă a fost sediul poștalionului în secolul al 19-lea, iar partea cea mai veche datează din perioada medievală.

131

Societatea Ornitologică Română organizează a șaptea ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre oameni și păsări se desfășoară în Sibiu pe data de 19 mai, de la ora 16:00, în Muzeul Astra. Detalii, AICI

Spectacolul „SUNT O BABĂ COMUNISTĂ”, după Dan Lungu și în regia Marianei Mihu-Plier, se joacă duminică, de la ora 19:00, la TNRS. Reprezentația o va aduce din nou în scenă pe Dana Taloș.

879

La ora 20:00 avem de ales între două spectacole de Stand Up Comedy. La Mango Bar, Mitran, Băra, Drăcea, Luiza, Virgil și Mirică se-aruncă la un show întreg de stand-up în afara Bucureștiului. Intrarea e 25 de lei. În același timp, la The Wolf, Radu Pietreanu şi Tănase George prezintă un nou spectacol de comedie. Aici, intrarea este 30 de lei, iar rezervările se fac la 0771.160.937 / 0723.534.040.

755

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus