Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
11°C

Ovidiu Tocaciu, ALDE: ”Pierdem încă o șansă de a lupta împreună”

Ovidiu Tocaciu, ALDE: ”Pierdem încă o șansă de a lupta împreună”

Încă o campanie electorală plină de ură. Românii sunt împărțiți în două tabere, deși acum este vorba, mai mult decât niciodată, de interesul național. E vorba de alegeri europene, despre felul în care România va fi reprezentată în Parlamentul Uniunii Europene. Orice semnal de conciliere în interes național este refuzat de actorii politici, iar ALDE este singurul partid românesc ce încearcă permanent un parteneriat politic pentru susținerea intereselor României. ”Ne rămâne mereu speranța că poate după alegeri vom fi mai uniți. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a încercat încă un demers prin care a solicitat liderilor politici să colaboreze pentru interesele naționale. Vorbim de aderarea la Schengen, problema MCV, fondurile europene. Demersul s-a lovit încă o dată de refuzul celorlalți”, spune președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Tocaciu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va propune reuniuni săptămânale sau lunare ale tuturor europarlamentarilor români, prezidate, pe rând, de fiecare partid. „Cred că sunt anumite teme la care trebuie să reflectăm împreună, cum ar fi problema aderării la Schengen, problema MCV, creșterea fondurilor de coeziune care sunt amenințate să scadă in viitorul proiect de buget european, refuzul condiționării alocării fondurilor structurale pe alte criterii decât economice. Lista nu vreau să o închid eu, vreau ca fiecare partid politic reprezentat în viitorul Parlament European să poată să își aducă contribuția”, a spus Tăriceanu.

Calin_Popescu_Tariceanu

O Uniune puternică, pentru europeni

Înainte de votul de duminică, ALDE îi cheamă pe români la vot pentru păstrarea fondurilor de coeziune, care să ajute România să recupereze rapid decalajul față de țările dezvoltate. ”Vom lupta pentru majorarea bugetului programului ERASMUS care permite ca zeci de mii de studenți și profesori români să studieze în universități europene. Vom lupta pentru a aduce subvențiile pentru fermierii români la nivelul celor din țările vestice. Credem cu tărie în Uniunea Europeană, într-o uniune puternică ce își poate apăra și ajuta membrii de azi și de mâine. Într-o Uniune în care ne putem păstra independența, obiceiurile, cultura, istoria și tradițiile”, anunță ALDE Sibiu.

Pe 26 mai votează ALDE! Pentru o Europă care să respecte România! Pentru o Românie egală cu celelalte țări ale Europei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Nicu

Acum 3 ani

Alde Sibiu nu are mesajul emotional necesar pentru a creste numarul votantilor lor!Degeaba aveti structuri va trebuie si un mesaj emotional!
Raspunde

S

Acum 3 ani

Pai noi suntem Europa și în Europa. Cum va exprimați voi e ca și cand am fi în afara ei. Slugilor. Slugi ale PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus