Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Rezultate parțiale în Sibiu: PNL câștigă detașat, iar USR – PLUS au de peste două ori mai mult decât PSD

Rezultate parțiale în Sibiu: PNL câștigă detașat, iar USR – PLUS au de peste două ori mai mult decât PSD

PNL este marele câștigător al alegerilor pentru Parlamentul European în județul Sibiu, urmat de Alianța 2020 USR – PLUS. Iar în afară de PSD, la nivelul județului niciun alt partid nu a reușit să întrunească procentul minim al pragului electoral.

În urma centralizării a 97,72% dintre voturile exprimate în cele 373 de secții din județul Sibiu, partidul care câștigă alegerile în județul Sibiu este PNL, cu 48,30%. Pe cel de-al doilea loc este Alianța 2020 USR PLUS cu 25.04%, iar pe cel de-al treilea loc sunt cei de la PSD – 11,03%.

Nicio altă formațiune politică sau candidat independent nu a mai reușit să depășească, la nivelul județului Sibiu, pragul electoral de cinci procente, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central.

 

Rezultate parțiale – 97,72% voturi numărate

PNL 48,30 %
Alianța 2020 USR PLUS 25,04 %
PSD 11,03 %
PMP 3,74 %
PRO România 3,20 %
ALDE 2,36 %
Peter Costea 1,53 %
UDMR 1,39 %
George-Nicolae Simion 0,85 %
Gregoriana-Carmen Tudoran 0,60 %
PRODEMO 0,43 %
PRU 0,42 %
UNPR 0,36 %
PSR 0,30 %
BUN 0,26 %
PSDI 0,18 %
La nivel național, după numărarea a 96,7% dintre voturi, PNL are 26,8%, urmat de PSD – cu 23,39%. Alianța USR – PLUS a întrunit 21,39%. Peste pragul electoral au mai trecut PRO România – 6,61%, PMP – 6,61% și UDMR – 5,45%. Cei de la ALDE au primit 4,24% dintre voturi. “În cazul votului din străinătate, s-au numărat voturile reprezentând 49,17%%, rezultatele provizorii arătând un scor de 39,91% pentru Alianţa 2020 USR-PLUS, urmată de PNL – 31,89%, PMP - 10.50%, PSD – 3,39%, Pro Romania – 2,95%“, relatează Mediafax.

Turcan: “Sibienii sunt parteneri ai președintelui Klaus Iohannis“

În urma acestui rezultat, președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, a transmis un mesaj prin care mulțumește sibienilor. “Le mulțumesc tuturor celor care au votat PNL și îi asigur că înțelegem responsabilitățile care ne revin din faptul că prin votul lor suntem o organizație puternică a PNL. Acest rezultat a fost obținut printr-un efort uriaș depus în ultimii ani și pe parcursul întregii campanii. Le mulțumesc tuturor colegilor pentru muncă și implicare, primarilor noștri, care s-au implicat cu determinare, precum și simpatizanților care ne-au dat o mână de ajutor pe parcursul campaniei în satele și orașele din județul Sibiu. Le mulțumesc cu acest prilej și partenerilor din FDGR pentru susținerea manifestată“, se arată în mesajul transmis de deputat.

Totodată, aceasta apreciază că și rezultatele de la referendum au un mesaj cât se poate d clar. “Sibienii își văd viitorul demn și prosper doar într-o Românie europeană. Sibienii sunt parteneri ai președintelui Klaus Iohannis în proiectul pentru o Românie dreaptă. Mesajul la vot al sibienilor a fost unul cât se poate de clar - legea să fie respectată și aplicată, țara să fie cât mai implicată în Europa“.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dragos

Acum 2 ani

Acum, ca s-a rezolvat problema cu PSD, poate ca ne mutam cu #rezist si in fata Primariei Sibiu. Poate miscam ceva si pe la Urbanism, pe la Domeniul Public.. Nu de alta, dar sa facem curatenie si la noi in casa, nu doar in fata blocului unde ne vad vecinii...
Raspunde

Zumz

Acum 2 ani

Bai, oameni, ce-i cu linistea asta pe aici? Unde sunt postacii PSD-ALDE? Gata, sunt linistiti? Sunt cu totii ascunsi sub olita lui Trif? Zau ca mi-ar fi placut acum, dupa rezultatele astea sa-i aud batand campii despre "patri-hotism" si despre aberatiile lor obisnuite.
Raspunde

S

Acum 2 ani

@dragos Nu s-a rezolvat problema cu PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus