Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Primăria vrea să înființeze un ambulatoriu integrat în cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie

Primăria vrea să înființeze un ambulatoriu integrat în cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie

Încă din 2016, Primăria Orașului Cisnădie a început demersurile pentru înființarea Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie.

Pentru amenajarea și dotarea acestui ambulatoriu, există deja o clădire în incinta spitalului, corp care a fost achiziționat de Primăria Cisnădie în urmă cu mai mulți ani. Se intenționează construirea unui nou corp lipit de cel existent. Banii necesari investiției pot proveni dintr-un proiect depus de Primăria Cisnădie în cadrul Axei prioritare 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale/Prioritatea de investiții 8.1 - Investițiile în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități/ Obiectivul Specific 8.1 - Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate/ Operațiunea A - Ambulatorii.

După ce au fost rezolvate problemele birocratice, legislativul local și-a dat acordul de mai multe ori pe hotărâri necesare parcurgerii pașilor în vederea obținerii finanțării europene. Proiectul "Reabilitare și dotare cu aparatura medicală a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie" a trecut de etapa eligibilității în luna septembrie a anului 2018.

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja spune că: "Suntem în faza de precontractare, aproape de semnarea contractului de finanțare. S-a lucrat mult, atât la nivelul spitalului, cât și al primăriei pentru ca documentația să fie ireproșabilă și astfel să putem obține finanțare pentru Ambulatoriul integrat."

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus